Den beste sjokoladen i Roma

Spis deilig sjokolade i den evige stad – det er rett og slett oppskriften på det søte liv.

Kaffe er kjent for å være veldig viktig for italienerne, men det betyr ikke at de ikke har tid til sjokolade … Roma er det perfekte stedet å fråtse i sjokolade! Det finnes massevis av gode steder rundt om i byen. Mens du er på sjokoladejakt, får du også muligheten til å oppdage Romas sjarmerende distrikter på samme tid. Du vet hva de sier: alle veier fører til Rom … og til sjokoladebutikken!

Roma. Foto: Shutterstock

Ti måter å dykke inn i Romas sjokoladeverden

Her er ti steder du ikke bør gå glipp av på din matreise i denne sjarmerende i denne latinske byen.

  1. Finn den eldste sjokolademakeren i byen: Moriondo e Gariglio

En tur til Moriondo e Gariglio er som en reise tilbake i tid. Dra tilbake til 1800-tallet, da denne berømte sjokoladebutikken åpnet. Lokalbefolkningen har fylt sitt sjokoladebehov her i over 200 år. Like før påske vil du se en milelang kø utenfor, for da vil alle ha tak i de berømte sjokoladeeggene og fiskene pakket inn i sølvfolie.

Moriondo e Gariglio

Via del Piè di Marmo, 21/22, 00186 Roma

  1. Prøv vegansk sjokolade på Grezzo

Hvis du leter etter sjokolade som hverken har melk eller animalske produkter i seg, så bør et besøk til Grezzo være øverst på listen din. På Grezzo Raw Chocolate får du kun rå, økologisk og glutenfrie søtsaker laget med soyamelk. Her er kvaliteten øverste prioritet, og eierne finner hele tiden på nye oppskrifter som er sofistikerte og overraskende på smak. Prøv den lekre sjokoladekonfekten som er laget av rå sjokolade (60 % til 80 % kakaoinnhold). Hintet av bitterheten kombinert med den sprø teksturen er som en fest i munnen!

Grezzo

Via Urbana, 130, 00184 Roma

  1. Kunstneriske sjokoladestatuer på Pasticceria Bompiani

Kunstentusiaster kommer til å bli forbauset over utstillingen på dette konditoriet, som ligger midt i den italienske hovedstaden. Til påske kan du se nydelige sjokoladeegg dekorert med inspirasjon fra nåtidens og moderne kunst. Harding, Kandinsky, Basquiat and Klee … på Bompiani er sjokoladen så vakker at du kommer til å ha lyst til å ramme den inn.

Pasticceria Bompiani

Via Benedetto Bompiani, 8, 00147 Roma

  1. Du kommer til å få vann i munnen på et besøk til Quetzalcoatl

Ikke bli forvirret av navnet, dette er ikke en meksikansk sjokoladebutikk. Den er faktisk fra Roma! Hvis du virkelig har lyst til å oppleve fråtsing og nytelse, er det bare å gå gjennom døren … Det er umulig å motstå utstillingen av den fantastiske sjokoladekonfekten. Dette er også det perfekte stedet for en iskrem (sjokolade, selvfølgelig) før du drar ut og oppdager alt det Roma har å by på.

Quetzalcoatl

Via delle Carrozze, 26, Roma

  1. Dra på Choco-Note-festivalen i San Marino

Sør-øst for Roma finner du den lille byen San Marino, hvor festivalen Choco-Note holdes hvert år i oktober. I tre dager kan du delta på workshops, prøvesmaking og forestillinger for både barn og voksne. Etter at de små har fått sine etterlengtede sjokoladebarter, kan dere dra for å finne ut hvordan man lager sachertorte eller ekte sjokoladekonfekt.

Choco-Note

Via Eugippo e Cantone Panoramico

Centro storico, Città di San Marino

  1. Bli fortapt i en verden av sjokolade på sjokoladefabrikken SAID

Denne historiske sjokoladefabrikken åpnet i 1923. Når du først kjenner duften av den deilige kakaoen som smyger seg ut dørene, er det nesten umulig å gå forbi. Hvis du er fan av Joanne Harris, kommer du sikkert til å legge merke til at denne butikken ble brukt i filmen «Sjokolade», med Juliette Binoche og Johnny Depp. Det kommer til å føles som en Hollywood-film. Og som alle filmstjerner, trenger man en matpause – så her er det bare til å finne seg et godbit å sette tennene i. Du kommer ikke til å klare å velge i denne utrolige fabrikken!

SAID

Via Tiburtina, 135, 00185 Roma

  1. Prøv Nudi-sjokolade på Gay Odin

I denne tradisjonelle sjokoladebutikken finner du fristelser ved navn som Ghiandella, Nocciutella, Godinella og Albanesi. Her kan du smake sjokolade i alle mulige former: konfekt, plater, pålegg, likør og vedkubber. Butikken åpnet i 1920 av sjokolademakeren og visjonæren Isidoro Odin. Noe av suksessen skyldes det russiske, blå papiret og, ikke minst, sjokoladetypene Foresta og Nudi. Italienerne er ville etter Gay Odins sjokolade, så hvis du først tar turen hit, anbefaler vi at du lader opp med godbiter som du kan ta med hjem.

Gay Odin

Via Antonio Stoppani, 9, 00197 Roma

  1. Fråts i fyldig, varm sjokolade på Venchi

Venchi er en av de mest kjente sjokolademakerne i Italia. Etter en dag med sightseeing i Roma, er dette et perfekt sted å stoppe for å prøve en deilig, varm sjokolade – som er selve grunnen til at Venchi har blitt så populært. Sjokoladen er så tykk og kremaktig at du trenger en liten skje for å nyte den på best mulig måte. Venchi er også stolte av at de ikke bruker noen tilsetningsstoffer eller kjemikalier når de lager denne himmelske sjokoladen. Det er ren sjokoladelykke!

Venchi Cioccolato

Via della Croce, 25/26, Roma

  1. Gi etter for fristelsen på Dolce Idea

Denne søte sjokoladebutikken med det nydelige navnet kommer til å forbause deg med sine sjokoladekreasjoner. I tillegg til et imponerende utvalg av sjokolade, vil det fargerike innpakningspapiret tiltrekke seg enhver matentusiast.

Dolce Idea

Via della Stelletta, 27, 00186 Roma

  1. Drikk fra sjokoladeglass på Vendita Libri Cioccolata e Vino

Bøker, alkohol og sjokolade … det må vel nesten være en perfekt kombinasjon! Bli fristet av denne sjokoladetrioen i hjertet av det sjarmerende Trastevere-distriktet. Spis på denne eksklusive baren, hvor du straks vil finne ut at shotglassene er laget av sjokolade. Etter at du har drukket en shot med Baileys, kan du spise hele glasset – det er nemlig laget av ren sjokolade! Den småfrekke stemningen fortsetter på menyen, der du kan finne shots med navn som «G Spot» og «69» … Dette er perfekt for deg som vil ha det gøy på letingen etter den beste sjokoladen.

Vendita Libri Cioccolata e Vino

Vicolo de’ Cinque, 11A, 00153 Roma

Søkelyset på: Francesco Carletti, den første importøren av sjokolade

Francesco Carletti kan ta æren for at italienerne har så mange sjokoladebutikker i dag. Han oppdaget nemlig meksikansk sjokolade da han var på seiltur. Han tok med seg oppdagelsen hjem til Firenze i 1606 for å studere den bedre. Og slik kom sjokoladen på det europeiske markedet. Sjokoladen var forbeholdt den italienske overklassen før den ble solgt til folket.

Fem sjokoladehendelser som har satt sitt preg på Roma

1606: Kjøpmannen Francesco Carletti tar med seg sjokolade tilbake fra Mexico for første gang i italiensk historie.

1644: Doktoren Paolo Zacchia, som bodde i Roma, skriver den første medisinske rapporten om effektene av sjokolade på menneskekroppen.

1878: Den første Venchi-butikken åpner i Roma

1923: Sjokoladefabrikken SAID dal 1923 åpner

1953: I filmen Prinsesse på vift besøker Audrey Hepburn iskremkiosken Gioletti Gelateria

La Foresta: En italiensk sjokoladehimmel

La Foresta, som betyr «skog», lager sjokolade som passer til navnet – her kan du nemlig få kjøpt sjokolade formet som tømmer. De blir fort utsolgt, spesielt under ferietider, så kom tidlig hvis du vil ha en unik detalj til middagsbordet

0 kommentarer

Legg igjen en melding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*