De beste flyplassene

Skrevet av Lubi Barre, FLIO

Å reise har på mange måter blitt mer komplisert med årene. Strengere sikkerhetskrav fører til lengre køer, og vi oppholder oss lenger på flyplassen mens vi venter på vår avgang. Selv om dette kan føles som en ulempe, byr det også på muligheter – en bieffekt som kan gjøres til noe positivt.

Flyplassene har brukt dette til sin fordel. Nå ser vi ikke bare fram til selve reisen, men også det å lande på en spesifikk flyplass som har helt unike fasiliteter. Utviklingen innenfor reise- og teknologi-bransjen har gjort verden mer tilgjengelig og har banet vei for flyplasser som formidler en følelse av stil, som er tilpasset reisende av alle slag. Her kan vi både skjemme bort oss selv, slappe av og oppleve noe nytt.

En gammel favoritt

AMS

AMS_6D TheatreSchiphol lufthavn i Amsterdam har vært en favoritt i mange år, og det er lett å se hvorfor. Her tilbys både praktisk bekvemmelighet som får deg til å føle deg hjemme (lounger tilpasset reisende med spedbarn, dusjer, hotell) og noe nytt og spennende. Nederlenderne går foran med et godt eksempel når de enkelt tar overgangen til et moderne samfunn ved å blant annet tilby verdens første 6D-kino på en flyplass. Her kan du se en kort 3D-film med lyd-, bevegelse- og lyseffekter. Schiphol arbeider hele tiden med å forbedre opplevelsen til de reisende. Du får et innblikk i dette om du blir med på en omvisning bak kulissene, hvor du får besøke deler av flyplassen som vanligvis ikke er åpne for publikum. Omvisningen er spesielt interessant for nysgjerrige og personer som liker flyteknologi.

Kunstinteresserte og eventyrlystne bør holde øynene åpne for spesielle skulpturer som tekanner og tresko, og få mer inngående kjennskap til nederlandsk kunst når de spaserer rundt i terminalen. Airport Park er et fint tilfluktssted for reisende som ønsker å slappe av litt; restauranten Bubbles kan friste med østers og champagne, mens XpresSpa gjør det hele til en fullendt opplevelse med tilbud som massasje, oksygenbehandling for huden og hårklipp.

Schiphol lufthavn har virkelig rettet seg etter hva passasjerene vil ha – en mellomlanding her kan trygt tas med et smil!

Kunst

CDG – Espace Musées

CDG_T2_2727

Vi liker ofte tradisjon fordi det står for kompetanse, noe håndfast, en favoritt du sjelden behøver å endre på. Samtidig setter vi også pris på det moderne, nyvinninger, en mulighet for kreative sinn å komme opp med nye originaler. Best av alt er det når disse faktorene møtes og legger til gourmetretter for å gi oss Espace Musées og Café Cubiste på Charles de Gaulle lufthavn. Museet er bare tre år gammelt, men har støtte fra flere berømte museer i Paris som de samarbeider med. Med beliggenhet i en av Europas vakreste avgangshaller, benytter museet de 230 kvadratmeterne til å by på gratis kunstutstillinger til over fire millioner reisende. Museet bruker den verdifulle beliggenheten til å spre den inspirasjon som bare kunst kan. Utstillingene tiltrekker seg personer fra mange ulike nasjoner som både ønsker å lære noe nytt og beundre kunstverkene. Café Cubiste bidrar samtidig med å tilpasse innredningen sin etter de forskjellige utstillingene. Fusionmaten deres er dessuten utsøkt. Takket være kunsten, maten og samhørigheten er dette en fryd for alle sansene.

Mat

MSP – matlevering

Selvfølgelig er det amerikanere som har gitt bekvemmelighet et nytt aspekt. Befinner du deg i avgangshallen på Minneapolis St. Paul lufthavn, og er sugen på noe godt, men ikke like sugen på å gå fra gaten, har du et annet alternativ: bestill på nett! Du har mange spisesteder å velge mellom, slik som Shoyu og Mimosa, samt sandwich, salater og mye mer fra Cibo Express Gourmet Market. Maten blir levert der du sitter innen 20 minutter, ellers får du pengene tilbake. Dette er en av de beste tjenestene en flyplass kan tilby – en helt stressfri måte å få med seg litt gourmetmat inn på flyet.

STR – Michelin-stjerne

STR_1448

I 1992 fikk en restaurant i det sørlige Tyskland en Michelin-stjerne. Siden den gang har den beholdt stjernen og lagt til flere titalls andre priser i samlingen sin. Top Air er blant det beste som finnes. Restauranten ligger på Stuttgart lufthavn og plasserer deg i en elegant, langstrakt sal der du kan spise mens du har utsikt mot platået Schwäbische Alb. Unn deg fantastiske kulinariske eksperimenter og seksretters måltider blant det beste som denne sørtyske lufthavnen har å by på. Nyt Michelin-opplevelsen mens du venter på flyet som tar deg til ditt neste reisemål.

Underholdning

HND – Planetarium

Planetarier er ikke bare et minne fra skoletiden vår. De fortsetter å fascinere oss og gir et perspektiv på hvor umettelig stort universet er. På Haneda lufthavn forstår man hvor vakker nattehimmelen er, når man kan beundre den i bekvemme og rolige omgivelser. Derfor introduserte de verdens første planetarium på en flyplass, og nå kan du nyte en deilig kopp kaffe mens du kikker opp på 40 millioner funklende stjerner over hodet ditt.

Overnatting

ARN – Jumbojet

ARN_645

Det er magisk å reise. Du tar på deg setebeltet, setter deg til rette idet flyet tar fart bortover rullebanen og holder pusten når det begynner å ta av. Du føler deg fri mens du beveger deg i høyt tempo mot reisemålet ditt flere hundre mil unna. Nå kan du oppleve den samme typen magi på bakkenivå. Jumbo Stay Hotel på Arlanda lufthavn er en ombygget jumbojet fra 1976. Dette er uten tvil et av de kuleste stedene du kan legge deg i for å sove om kvelden. Ta deg noe å drikke i kaféen mens du menger deg med andre flyveentusiaster, før du trekker deg tilbake til cockpiten for en herlig drøm under himmelhvelvingen, trygt nede på bakken.

FLIO hjelper reisende med å finne disse bortgjemte perlene av noen flyplasser og mye mer. Flyplassappen hjelper deg med å finne veien inne på flyplassen og koble deg til nettverket, samt gir deg adgang til diverse lounger og gode tilbud på mat og shopping. FLIO fungerer på alle store flyplasser og kan lastes ned gratis.

 

Last ned FLIO her:

iPhone: http://apple.co/1MGMN84

Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.getflio.flio

Copy of Flio Logo black w subline

0
0

0 kommentarer

Legg igjen en melding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*