Dag 2: En forretningsreise på Island med en islending

Dag 2: Saudarkrokur – Akureyri – Husavik

Kjøreturen til Husavik var utrolig flott. Jeg hadde ikke forventet å se et så flott landskap. Vanligvis liker jeg ikke å kjøre bil, men å kjøre på den islandske landsbygda var en stor opplevelse. Naturen forandret seg hele tiden. For et fantastisk land Island er, og så stolt jeg følte meg! Nå forstår jeg hvorfor så mange reiser ut på landet så snart de har muligheten. Bare det å få se et slikt landskap gjør kjøreturen verdt det.

107

Neste stopp var i Husavik, men med et raskt stopp i Akureyri først, for jeg var nødt til å få sett Akureyrarkirkja og spist Brynja iskrem, som er Islands beste og mest kjente. Etter Akureyri var det på tide å kjøre til Husavik, som er et sentrum for hvalsafarier.

109

Siden jeg hadde vært på hvalsafari før, bestemte jeg meg for å droppe det denne gangen og heller finne på noe annet. Hvis du aldri har vært på hvalsafari, så bør du allikevel dra hvis du får sjansen. Mitt tips er å ikke bestille billetter på forhånd, for hvis været er dårlig, er det liten sjanse for at du får se hval. I så fall er det nok av andre ting du kan finne på i Husavik, og det var det jeg valgte å gjøre denne gangen. For eksempel kan du gå en tur i byhagen Skrudgardur og nyte utsikten fra innsjøen Botsvatn. Det er ikke en spesielt lang tur, så den burde passe for de fleste.

113

Jeg spurte et par av de lokale innbyggerne om det var noen litt mer ukjente steder jeg kunne utforske i byen, og de svarte at på Hofdi var det mulig å ta et bad i noen store kar som tidligere var blitt brukt til å lage ost. Det var gratis å bade der, men man kunne donere 200 ISK hvis man ville. Jeg dro dermed avgårde for å finne dette stedet. Siden jeg hadde fått en god veibeskrivelse, tok det ikke lang tid. Hofdi er et lite område som ligger et par minutters kjøring fra hovedgaten i Husavik. Først ser du et grønt hus, og på baksiden av huset er det to store badekar som man kan bade i. De har også dusj og en garderobe hvor man kan skifte, men de brukes av begge kjønn, så mange vil sikkert heller foretrekke å skifte til badetøy før de drar dit.

Etter å ha badet var jeg blitt sulten igjen, så jeg dro for å spise middag på Salka Restaurant. Jeg bestilte pasta med hummer, og den var kjempegod, så jeg anbefaler absolutt et besøk der. Prisene var helt middels.

1
0

0 kommentarer

Legg igjen en melding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*