Dag 1: En forretningsreise på Island med en islending

Dag 1: Reykjavik – Saudarkrokur

Endelig var tiden inne for å starte «forretningsreisen» min til Nord-Island. Jeg var kjempespent, men samtidig litt nervøs, siden dette var første gang jeg kjørte bil alene på den islandske landsbygda.

Akureyri pollurinn

Det var også første gang jeg skulle besøke mange av stedene på reiseruta som jeg hadde lagt opp for denne firedagersturen. Jeg visste på forhånd at det er vanskelig å kjøre seg vill på Island, siden du nesten ikke har noe annet valg enn å følge Ringveien som går rundt landet. Fordi jeg skulle besøke steder som lå utenfor Ringveien, var jeg allikevel spent på hvordan jeg kom til å klare meg. Mitt første stopp var i Blönduós, som ikke akkurat er verdens mest spennende by, men etter tre timer i bilen var jeg blitt sulten. Uten store forventninger til måltidet, stanset jeg ved restauranten Potturinn, som betyr «Gryta», og bestilte dagens fisk. Denne dagen var det torsk de serverte. Samtidig som jeg bestilte kom en turistgruppe inn og fylte opp nesten hele restauranten. Jeg var nysgjerrig på hvor de kom fra, men klarte ikke helt å finne ut av det. Til slutt gjettet jeg på Frankrike, siden de hadde litt mer brunfarge i huden enn oss vinterbleke islendinger.

Godafoss4

Maten på Potturinn var fantastisk, og minnet meg på hvor god islandsk fisk faktisk er. Denne restauranten er virkelig verdt et besøk, og den er definitivt et godt sted å stanse for å spise lunsj. (http://www.pot.is)

Den første natten skulle jeg sove på Hotel Tindastoll i Saudarkrokur, som jeg valgte fordi det er Islands eldste hotell. Du kan lese mer om det her: http://www.arctichotels.is/en/hotel-tindastoll/hotel-info/about-the-hotel

071

Etter å ha sjekket inn, spurte jeg betjeningen hva jeg kunne finne på i området, og de ga meg selvfølgelig noen gode tips. Et av dem var å ta en tur til Grettislaug (Grettirs basseng), en varm kilde som er oppkalt etter sagahelten Grettir Ásmundason. Jeg hadde heldigvis tatt med meg badetøy, noe man nesten alltid gjør når man er på tur på Island, siden man aldri vet når man finner en varm kilde å bade i.

Kjøreturen til Grettilaug tok omtrent 20 minutter, og var overraskende vakker. Landskapet og utsikten til den vulkanske øya Drangey var fantastisk, og en liten stund var det nesten vanskelig å tro at jeg var i mitt eget hjemland. (Mynd)

Ved Grettislaug traff jeg et nysgjerrig par fra USA som ville vite om jeg var islending, om jeg reiste alene og om jeg var på ferie. Jeg forklarte dem at jeg var fra Island og at jeg reiste alene, men at jeg var på forretningsreise. Med tanke på hvor vi var, hørtes det nesten ut som en spøk. Samtidig føltes det litt kult. En forretningsreisende som tar seg en pause for å slappe av i en varm kilde på Island, bokstavelig talt ute i ingenmannsland. Hvor tøft er ikke det?

Fra Reykir, hvor Grettislaug ligger, kan du reise med båt til Drangey. Jeg skulle gjerne ha tatt en tur dit selv, men fordi dette var en forretningsreise, hadde jeg ikke tid. Jeg vil allikevel anbefale turen, som så flott ut. http://www.drangey.net/

Etter den flotte og uventede turen til Grettislaug var jeg sulten, så jeg spurte om råd på hotellet. Jeg hadde valget mellom to restauranter: Olafshus og en annen restaurant som jeg ikke lenger husker navnet på. På Olafshus var det mange gjester og ganske travelt, og servitøren sa at de hadde en ventetid på 15-20 minutter. Som islendinger flest er jeg lite køvant, og jeg hadde heller ikke lyst til å vente så lenge, så jeg sa til dem at jeg heller ville prøve den andre restauranten. Der serverte de faktisk spikersuppe! Men jeg hadde ikke lyst på det, så jeg dro heller tilbake til Olafshus og ventet på et ledig bord. Det var absolutt verdt ventetiden! Maten var kjempegod, ikke spesielt dyr, og utvalget på menyen var perfekt.

081

Det var i hele tatt en strålende dag der jeg fikk tid til både forretninger og fritid, og jeg kommer definitivt til å komme tilbake hit med ungene mine. Da kan vi kanskje få tatt turen over til Drangey også.

Hvis du foretrekker å bo i Reykjavik, eller kanskje i Hafnarfjordur eller Kopavogur (de ligger en kort kjøretur fra byen), så anbefaler jeg å besøke Hallgrimskirkja, Harpa konserthus og landemerket Perlan, der du blant annet finner Sagamuséet.

Reykjavik Domkirkja

1
0

0 kommentarer

Legg igjen en melding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*