Copenhagen

Skrevet av: Regitse – http://thecopenhagentraveler.com/

 

Det finnes massevis av særegne handlegater i og omkring København, men de fleste er som oftest ukjent for turistene. Dette er heldigvis i ferd med å endres, for her kommer en presentasjon av noen av mine yndlingssteder når det kommer til handlegater og markeder i den danske hovedstaden.

Det første stedet: Gammel Kongevej

Med sin plassering over nesten to kilometer fra rolige, trendy Frederiksberg til sentrum av byen, er Gammel Kongevej kjent som den uoffisielle hovedgaten i bydelen Frederiksberg. Her finner du flust av motebutikker, kaféer, skreddere og butikker med ferske matvarer, noe som har bidratt til populariteten blant både unge og gamle. Gaten er vanligvis ganske travel (bilister og syklister bruker den som gjennomfartsvei), men stemningen er allikevel forholdsvis avslappet i forhold til tempoet i sentrum. I tillegg er nærområdet frodig, romslig og familievennlig! Gammel Kongevej er full av små artige forretninger – de fleste av disse uavhengige. Når du rusler nedover gaten, vil du få øye på forretninger som tilbyr alt mulig fra moteartikler (både retro og moderne) til bøker, sko, skjønnhetsbehandling og innredning. En av mine favoritter er «Creative Space», et åpent verksted der du kan lage dine egne keramikkartikler. Det er spesielt morsomt om du besøker stedet sammen med venner!

Gammel Kongevej er en helt unik handlegate i København takket være den tilbakelente men også livlige stemningen. Her er det veldig lett å få fatt i gammeldagse gjenstander og antikviteter – generelt sett ting du ikke finner noe annet sted.

 

Det andre stedet: Waterfront Shopping

Jeg er ikke vanligvis noen stor tilhenger av kjøpesentre, men hvis du trenger en tur ut av det hektiske sentrum av København og til noe nærmere naturen, kan jeg anbefale Waterfront Shoppingcenter, som ligger i romslige omgivelser i den nordlige forstaden Hellerup. Kjøpesenteret ligger vendt mot den populære sjøsiden, som igjen er tilknyttet havet og dermed gjør dette til den perfekte cocktailen på varme sommerdager! Dette er ikke et typisk turistområde. Besøkende i byen pleier å holde seg til folkemengdene i gatene i København, noe jeg synes er trist.

Waterfront har 35 kvalitetsbevisste butikker med alt fra mote og skjønnhet til dagligvarer. Midt blant dem finner du koselige kaféer. I andre etasje finnes det til og med et luksuriøst spa og treningsstudio! Flere av motebutikkene her tilbyr glamorøse merker og unike interiørartikler som designerlamper og -tepper samt kunsthåndverk. Sist men ikke minst har Waterfront også holdt av plass til et par restauranter som byr på sunn mat, kaffe av høy kvalitet og mye mer.

Pass på at du benytter anledningen til å gå deg en tur i området – stedet ligger nært København men samtidig også i naturskjønne omgivelser.

 

Det tredje stedet: Torvehallerne

Selv om det populære mattorget «Torvehallerne» er mest kjent for sitt brede utvalg av gourmetmatutsalg og takeaway-restauranter, så er det atskillig mer å ta med seg herfra. For eksempel er det ikke så mange som vet at du også kan kjøpe organiske hudpleieprodukter, kinesiske dagligvarer og kjøkkenutstyr av høy kvalitet her. Torvehallerne er en liten oase i midten av København. Hit kommer både lokalbefolkningen og turistene for å kose seg med frokost, kaffe, lunsj og middag eller bare møte venner og shoppe litt. Hver dag tilbyr rundt 60 utsalg helt spesielle produkter som ofte er umulig å finne andre steder. Og selv om dette er en finere mathall, så har den sin egne unike stil og stemning. Hit kommer man for å handle, nyte livet og møte venner over en kopp kaffe i solen. Det er selve energien og sinnsstemningen i Torvehallerne som gjør at folk besøker stedet om og om igjen. Synes du ferske danske jordbær og grønnsaker, prisbelønt kaffe og håndlagd sjokolade høres fristende ut? Eller kanskje du bare ser etter den perfekte gaven til en god venn eller noen i familien? Da har du definitivt kommet til rett sted!

0
0

0 kommentarer

Legg igjen en melding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*