Bredere seter og månedsabonnement – hvordan bestilling av flyreiser endrer seg

Hvor mange ganger har du hatt en ubehagelig flyreise på grunn av dårlig plass? Hvis du er høyere enn gjennomsnittet eller har måttet presse deg ned i et trangt sete, vet du hva det innebærer å reise med begrenset plass.

Flyselskaper gjør ofte plassen mellom setene så liten som mulig for å gi plass til flere passasjerer på samme fly. Men dette gir ofte en negativ kundeopplevelse. For å løse dette problemet har en amerikansk politiker bestemt seg for å sette i gang en statlig undersøkelse.

Senator Charles Schumer har presentert et lovforslag om å etablere standardmål og la folk reise komfortabelt, og ikke, som han sier, «som sild i tønne».

«Flyseter blir stadig mindre og mer begrenset. Dette er urettferdig, og må endre seg», sa den demokratiske politikeren under en høring i Washington.

I 1970 var avstanden mellom ditt sete og setet foran 90 cm. Denne har nå krympet til 75 cm, mens setebredden er redusert fra 48 til 42 cm.

«Vi er klar over at selskaper må kutte kostnader, men det skal ikke gå ut over kundene. Det fakta at det finnes tillegg for seter med ekstra beinplass, viser at målene er for små og ikke bidrar til å skape de beste forholdene for reisende», sier Schumer.

Offisielle amerikanske transportmyndigheter har sagt at de vil vurdere Schumers forespørsel, som skal diskuteres i de kommende månedene. Hvis den godkjennes, kan det ved hjelp av bidrag fra forbrukerne, bli innført minimumsmål for bredden på setene og avstanden mellom dem.

Alle som flyr ofte eller over lange avstander kan ha glede av resultatene av dette. Personer som flyr ofte, kan også dra nytte av et annet kommersielt forslag om å gjøre fremtidens bestillinger enklere. En ny app som gjør det mulig å ha et månedlig abonnement for å bestille billetter.

Ved å betale en fast avgift hver måned, kan brukere fly så mye de ønsker på spesifiserte ruter. Innovasjonen kalles One Go, og er for øyeblikket kun tilgjengelig i noen områder i USA. Et abonnement på for eksempel 1 000 dollar per måned, gir deg rett til å foreta så mange flyreiser som du ønsker på vestkysten av USA. 3 000 dollar gir deg rett til å reise hvor som helst i USA. Dette er en interessant formel som ligner Interrail for tog, eller Netflix og andre lignende nettsteder for filmer. One Go krever også et påmeldingsgebyr på 500 dollar, men det ser ikke ut til å skremme målgruppen for tilbudet, og spesielt ikke personer som reiser ofte i forbindelse med forretninger, og ikke har tid til å finne den billigste flyreisen.

For vanlige turister er det beste alternativet imidlertid å alltid stole på de sikreste nettstedene for bestilling.

0 kommentarer

Legg igjen en melding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*