Her bør du reise på skiferie

Alle kjenner til det gamle ordtaket; Nordmenn er født med ski på beina. Og nå som vinteren har satt skikkelig tak er det ikke noe som er mer naturlig enn å dele de beste plassene hvor en kan reise å stå på ski. Her er våre liste over plasser vi anbefaler deg å ta en titt på neste gang du planlegger skiferien.

Gstaad – Sveits

I 1000 høyde meter kan du boltre deg i utallige alpinløyper som har alle vanskelighetsgrader. Er du også av typen som liker å kombinere ferien med god mat og flotte restauranter er dette plassen for deg. Og har du ikke gått lei av all handlingen i julen kan du utforske Sveits minste shoppinggate.

Bestill fly og hotell til Gstaad

Gulmarg – India

Når vi nordmenn tenker på India er ikke vinter og snø det første som slår oss. Det er heller sol og varme. Men faktisk er det mektige landet i Asia verdt å vurdere neste gang du skal på skiferie. Et populært sted er Gulmarg nord i landet som kan skimte med et fantastisk anlegg. Det anbefales at du har litt erfaring på ski for å mestre forholdene, men det vel ingen hindring for oss nordmenn?

Bestill fly og hotell til Gulmarg

Åre – Sverige

Litt over to timers kjøring fra Trondheim over svenskegrensa finner du Åre. Det er her våre naboer i øst reiser når de skal ta opp arven etter Anja Pärson. Det er ikke uten grunn. Åre er nemlig et av Skandinavias største skisteder målt i antall heiser og løyper, som gjør det til et perfekt sted å koble av en helg. Utenom skikjøring tilbyr Åre et rungende uteliv bedre kjent som afterski. Så her er det bare å pakke kofferten, preparere skiene og gjøre seg klar til noen uforglemmelige dager.

Bestill fly og hotell til Åre

Val d’Isere – Frankrike

Skal du oppleve et av de beste skistedet i verden er alpebyen Val d’Isere stedet å feriere. Her kan du renne og leke deg i over 300 km med bakker. Er du litt mer erfaren og ønsker større utfordring er det også gode muligheter for å kjøre offpiste. Visste du at Aksel Lund Svindal har tatt medaljer i VM i alpint her? Så du har litt å leve opp til om du setter utfor de stup bratte fjellene.

Bestill fly og hotell til Val d’Isere

Aspen – USA

Nå som det er enkelt å komme seg over til USA føler vi det er på sin plass at vi nevner et populært sted i mulighetenes land. Stedet vi har valgt ut er Aspen, men det finnes utallige skisteder i Colorado. Så valget var ikke enkelt. Her kan du boltre deg i over 470 km med nedfarter, hvor det høyeste punktet ligger på 3813 m.o.h. Det gjør at du garantert ikke kommer til å gå tomt for ideer nedover fjellene.

Bestill fly og hotell til Aspen

0
0

0 kommentarer

Legg igjen en melding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*