Guide til musikkfestivaler i Øst-Europa

Sulten på musikk, god stemning, strandliv og billig øl? Da kan det være en tanke å se forbi Skandinavias grenser. Vi er nokså bortskjemte med gode musikkfestivaler her i Norge, men hvorfor ikke betale en brøkdel for samme opplevelse i et land du kanskje ikke har besøkt før? Dét er en real kulturinnsprøytning!

Her har vi samlet et knippe musikkfestivaler i Øst-Europa som vi synes du bør ta en titt nærmere på. Kom igjen, vi vet du er nysgjerrig.

Exit Festival | Serbia

10-13. juli. 40.000 publikummere samler seg hvert år til Serbias største musikalske event – som utspiller seg på en vakker festning. Denne festivalen vant EUs «Best major European festival»-pris tidligere i år. Den startet opp som en studentdemonstrasjon i 2000 og fortsatt står demokrati og sosialt ansvar høyt på plakaten. Øverst står allikevel musikken, og her spilles det fra de fleste sjangre. I år headliner blant annet Damon Albarn, Skrillex og Suede.

Colours of Ostrava | Tsjekkia

17-20. juli. På et gammelt industriområde midt i byen Ostrava i Tsjekkia finner vi landets yndlingsfestival. Siden oppstarten i 2002 har den vokst fram til å bli en festival å regne med, og på plakaten i år står blant annet MGMT, The National, Bastille og Robert Plant. Colours of Ostrava skryter også av å kunne tilby alt fra teater og litteratur til diverse workshops.

Soundwave Festival | Kroatia

17-21. juli. Ser du etter en litt mer intim festival i sommerlige omgivelser kan Soundwave på kysten av Kroatia kanskje være noe for deg. Her samles 3000 publikummere og artister for en langhelg fylt av musikk, latter og strandliv. Time Out Magazine kåret festivalen til den vakreste i Europa, og her er også historie, kultur og vakre strender i tett omfavnelse. Sjangermessig går det mest i Electronica og DJ-sets, eksempelvis Gold Panda.

Positivus Festival | Latvia

18-20. juli. Den største festivalen i de Baltiske landene er uten tvil Posititvus Festival i Salacgrīva i Latvia. Den har en kapasitet på 40.000 publikummere og kan friste med headlinere som Kraftwerk, The Kooks, Future Islands og Ellie Goulding.

Off Festival | Polen

1-3. august. I Katowice i Polen finner du landets – og kanskje Europas – største festival i sjangeren «alternativ». Fokuset er på nye og hypede band, og arrangørene er over gjennomsittlig flinke på å finne ut hva «det neste store» vil bli. Dra hit og du vil få med deg nye og overraskende band, naturperler i fleng og ja, du gjettet riktig – billig øl. Av artister i år finner vi Neutral Milk Hotel, Belle And Sebastian og Deafheaven.

Sziget Festival | Ungarn

11-18. august. Budapest har mye å by på, og nå begynner også deres største musikkfestival å bli populær langt over landegrensene. Sziget er ungarnsk for «øy», og festivalen holdes nettopp på en øy som ligger midt i elva Donau. Også denne festivalen startet som et studentarrangement, men har siden oppstarten i 1993 vokst seg til å bli en av festivalen i Europa en bør få med seg.

 

Har du vært på festival i Øst-Europa eller kanskje du skal det i år? Fortell oss om dine opplevelser på @ExpediaNo. Reisen starter du på Expedia.

Anette Lien

0
0

0 kommentarer

Legg igjen en melding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*