Bilferie i Europa

Mangler du idéer til neste ferietur? Hvorfor ikke dra på bilferie i Europa, og få med deg mange destinasjoner på én og samme tur? En bilferie i Europa kan du tilpasse akkurat som du vil, og plutselig blir det tidenes vennetur, en koselig familieferie eller en budsjettvennlig ferie for deg som er student. Hvor bør du reise, og hva er lurt å tenke på? Mulighetene er nærmest uendelige, og her får du noen tips som kanskje vil inspirere din neste ferie.

kamera, macbook, kaffe, kart hender som skriver, hender som holder kaffe

Foto: Rawpixel via Unsplash.com

Hvor bør du reise på bilferie i Europa?

Når man reiser på bilferie i Europa har man muligheten til å dra til steder som man ellers ikke ville ha besøkt. Det er lett å tenke at en bilferie i Europa blir et kjempeprosjekt som innebærer lange kjøreturer gjennom mange land, men slik trenger det absolutt ikke å bli. Hvis du begrenser deg til et par land kan du bli ordentlig kjent med de forskjellige byene du kjører gjennom, og oppdage småbyer som du ellers ikke ville ha prioritert. I tillegg betyr det mindre tid i bilsetet!

mann kjører bil i fjellandsskap

Foto: Austin Neill via Unsplash.com

Hvis du vil dra på en bilferie i Spania kan du for eksempel fly til Malaga, leie bil på flyplassen, og gjennomføre følgende reiserute: Malaga – Frigiliana – Granada – El Chorro – Ronda – Marbella – Malaga. Ingen av disse distansene er lange, og reisen kan fort bli en spennende tur for deg og de du reiser sammen med. Italia er også et populært land for bilferier, og her er vårt neste eksempel å fly til Roma og kjøre via disse byene: Roma – Monteriggioni – Camogli – Monterosso al Mare – Civitella del Tronto – Vieste – Ostuni – Roma. Denne reisen har litt lengre kjøreturer, men du får til gjengjeld sett mye av det vakre landet.

Leter du etter overnatting i Spania? Finn et hotell her.

Vil du få med deg to pulserende storbyer på samme tur? Da kan du kjøre fra Paris til Berlin! For den eventyrlystne anbefaler vi denne reiseruten: Paris – Champagne – Reims – Luxembourg City – Trier – Bacharach – Heidelberg – Nuremberg – Leipzig – Dresden – Berlin. Denne ruten er litt lengere, men den er til gjengjeld fullproppet med muligheter for å komme tett på europeisk historie og kultur.

Det er også greit å huske at man ikke alltid behøver å reise langt vekk for å få en fin opplevelse. Tenk bare på den fine naturen vi har i Norden! Det enkle kan være det beste, så hvorfor ikke bare sette seg i bilen og kjøre gjennom noen av nabolandene våre?

kart liggende på bil-dashboard

Foto: Tabea Damm via Unsplash.com

Tips til deg som skal på bilferie i Europa

Hvis du legger ut på en bilferie i Europa er det lurt å være godt forberedt. Trafikkregler kan variere fra land til land, så vi anbefaler at du sjekker disse før du setter deg bak rattet. Husk at kjøre-kultur også er variabelt, og at enkelte land har en mer aggressiv kjøring enn hva vi er vant til i Norge. Hvis man synes at det virker skremmende, så kan det være greit å bytte litt på hvem som kjører. God tur!

0 kommentarer

Legg igjen en melding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*