Besøk Harry Potters magiske univers

Vet du hvor du skal reise på din neste ferie? Hvorfor ikke besøke en opplevelsespark litt utenom det vanlige? The Wizarding World of Harry Potter i Orlando er den perfekte destinasjonen for en ekte Harry Potter-fan! The Wizarding World of Harry Potter er fordelt på to ulike opplevelsesparker i Orlando, nemlig Universal Studios Florida og Universal’s Islands of Adventure. Dette betyr at du kan starte i en av parkene og bevege deg mellom dem.

diagonallmenningen

Foto: Troy Jarrell via unsplash.com

Diagonallmenningen i The Wizarding World of Harry Potter

Vi anbefaler å starte dagen i Diagonallmenningen i Universal Studios, hvor det er fylt opp med detaljer, og hvor man fort kan ende med å gå rundt i timevis for å se på de velkjente stedene. En fin første aktivitet kan være å besøke Olivanders Tryllestavsbutikk. Her kan man kjøpe seg en interaktiv tryllestav – som betyr at du endelig kan prøve deg på trylleformlene! Du kan få din helt egne, eller velge blant de kjente karakterenes tryllestaver.

I Diagonallmenningen finner du også Gringotts Money Exchange hvor du kan veksle Gompe-pengene dine inn i Galtvang-valuta som du kan benytte deg av i begge parkene. En annen ting som du ikke bør gå glipp av, er ”Harry Potter and the Escape from Gringotts”. Dette er en innendørs 3D-opplevelse hvor du møter selveste Voldemort! Hvis du ønsker å kjøpe med deg effekter, som for eksempel rumpeldunk-utstyr, er Diagonallmenningen også stedet å finne det.

Ser du etter overnatting i nærheten av The Wizarding World of Harry Potter? Ta med deg familien på uforglemmelig ferie og finn et hotell her.

drage spruter ild fra toppen av et tårn

Foto: Carlos Cram via unsplash.com

Ta Galtvortekspressen til Galtvang

Når du har sett deg ferdig i Diagonallmenningen er det på tide å gå til Kings Cross Station og finne plattform 9 ¾. Her kan du stige om bord på Galtvortekspressen som tar deg med til Galtvang i Islands of Adventure. Mens du beveger deg gjennom Galtvang på vei mot Galtvort, vil du legge merke til enda flere detaljer som du kjenner fra bøkene og filmene.

Noen av høydepunktene i Galtvang er blant annet The Three Broomsticks og Hog’s Head, som begge er ypperlige spisesteder. Her serverer de den samme maten og drikken som blir nevnt i bokserien, så her kan du virkelig leve deg inn i Harry Potters verden! Kjøkkensjefen ved Universal Orlando skal ha brukt hele 3 år på forarbeidet til menyene, så her er ingenting tilfeldig. På menyen finner du blant annet det kjente Smørterølet, eller Butterbeer som det heter på engelsk. Dette serveres både varmt og kaldt, og er noe du absolutt ikke bør gå glipp av!

galtvang

Foto: Isa Martine via unsplash.com

Ikke kun for Harry Potter-fans

Enten du er en av dem som har lest alle bøkene, sett alle filmene og er en skikkelig blodfan, eller en som knapt har sett noen av filmene, så kan du helt sikkert få en morsom opplevelse i Harry Potters magiske univers. Ettersom The Wizarding World of Harry Potter er i tilknytning til to forskjellige opplevelsesparker er det også lett å dra innom uten å tilbringe en hel dag her – selv om mange vil ha lyst til det!

kart, briller og brev på en rød duk

Foto: Rae Tian via unsplash.com

 

0 kommentarer

Legg igjen en melding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*