Berlin – en by som samles rundt sjokoladen

Denne nydelige byen vil få deg til å falle pladask for sin sjokoladesjarm.

Etter at du har utforsket gatene i den tyske hovedstaden, tatt den obligatoriske «selfien» fremfor muren og besøkt Checkpoint Charlie, så vedder vi på at du er klar for en snoppause! Og da er du på rett sted! Sjokolade er blant tyskernes favorittgodteri. Så la oss utforske byens sjokoladesteder!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reichstag Berlin. Foto: Shutterstock

10 obligatoriske sjokoladefylte steder i Berlin

  1. Opplev Rausch – sjokoladehuset

Velkommen til sjokoladeparadis! Rausch er lidenskapelig opptatt av sjokolade. De har både en restaurant, kafé og en butikk dedikert til … ja, sjokolade. Familiebedriften startet i 1918, og i 1999 åpnet de et enormt sjokoladehus i det berømte Gendarmenmarkt i Berlin-Mitte-distriktet. Spis et stykke schwarzwaldkake med en fyldig kakao med krem ved siden av.

Rausch Schokoladenhaus

Charlottenstraße 60, 10117 Berlin

  1. Winterfeldt-Schokoladen

Rett i hjertet av det sjarmerende Schöneberg-distriktet finner du et sted du bare må besøke: Winterfeldt-Schokoladen. I 2009 satte denne populære sjokoladebutikken sine bein i et gammelt apotek, som er utpekt som et viktig kulturarvsted. Denne bygningen står i perfekt kontrast til den moderne byen. I Winterfeldt står tiden nesten stille, så her kan du sette deg ned og drikke en deilig kopp kaffe, selvfølgelig med håndlaget konfekt ved siden av.

Winterfeldt-Schokoladen

Goltzstraße 23, 10781 Berlin

  1. Prøv uvanlig sjokolade på Bunte Schokowelt

Sjokoladen Ritter Sport er utrolig populær i Tyskland. Derfor kommer det ikke som en overraskelse at de har åpnet en gigantisk butikk, Bunte Schokowelt, her i hovedstaden. Her finner du smaker du aldri har sett før, sjeldne sjokoladetyper i begrenset opplag og, ikke minst, enorme sjokoladeplater. Hva velger du: cashew og rosin, jordbær og yoghurt eller honning, salt og mandler?

Ritter Sport Bunte Schokowelt

Französische Straße 24, 10117 Berlin

  1. Smak ekte Belyzium-sjokolade

Denne lille tysk-californiske sjokoladeprodusenten lager ekte sjokolade. Den nye bedriften er opptatt av økologi og fairtrade. Nå eier de over 600 000 kvadratmeter av jord i California, hvor de skal dyrke egenprodusert kakao. Resultatet er sjokolade som smelter på tungen. Dette vil du ikke gå glipp av!

Belyzium Artisan Chocolate

Lottumstraße 15, 10119 Berlin

  1. Beundre Olivia Berlins sjokoladekreasjoner

Du kan nesten ikke la være å forelske deg i disse fantastiske sjokoladekjeksene på denne sjarmerende kaféen. Kjeksene er dekorerte for hånd, og er så flotte at du nesten ikke vil ha lyst til å spise dem. Fargerike fugler, sommerfugler og blomster … kreativiteten i denne lille sjokoladebutikken, med det vakre interiøret, kjenner ingen grenser. Ikke glem å ta bilder av fangsten! Disse hører nemlig hjemme på Instagram.

Olivia Schokoladen & Tartes

Wühlischstraße 30, 10245 Berlin

  1. Lær å lage sjokoladekonfekt på Confiserie Mélanie

Denne konditoren har tilbydd et hav av delikatesser i over 70 år. Få det beste ut av turen din til Berlin og bestill et kurs hos Confiserie Mélanie, hvor du kan lære å lage sjokolade og bakverk. Her kommer du til å lære om kunsten å lage sjokoladekonfekt. Dette er noe man ikke få sjansen til hver dag, og ikke minst noe de hjemme vil sette pris på.

Confiserie Mélanie

Grolmanstraße 20, 10623 Berlin

  1. Overgi deg til Christian Jossiens verk

Berlinerne elsker alt som kommer fra Frankrike. Det var derfor naturlig at den kjente konditoren Christian Jossien flyttet til den tyske hovedstaden. Et besøk til «Glaçon de Christian» er som å komme til sjokoladehimmelen. Her bør du prøve de berømte «glaçons», som er opphavet bak navnet til dette berømte sjokoladestedet. Hva er ingrediensene til denne spesielle sjokoladen? Hasselnøttmasse, kakaomasse, kakaosmør, melkesjokolade, hvit sjokolade, mandler, vanilje og melis. Drømmer kan bli til virkelighet!

Glaçon de Christian UG 

Jean-Jaures-Straße 21, 13469 Berlin

  1. Søte synder på Chocolaterie Sünde

Hvis du ikke forstår tysk, så trenger du en liten forklaring av butikknavnet. «Sünde» betyr «synd» – med andre ord det perfekte navnet på djevelsk god sjokolade. Denne sjokoladebutikken har et gammeldags preg, som koselige lenestoler, religiøse motiver på veggene og en gammel peis. Her kan du prøve sjokoladekonfekt, sjokoladekake eller en deilig kopp med rykende varm sjokolade. Du kan også slå av en prat med den sjarmerende eieren for å lære mer om sjokoladens hemmeligheter.

Chocolaterie Sünde

Oranienstraße 194, 10999 Berlin

  1. Sluk et stykke sjokolade- og jordbærkake på Chocolaterie Catherine

Tyskerne er gale etter kake, og jo større stykket er, jo bedre! Chocolaterie Catherine vet hvordan man lager ting størst mulig. Du kan lett ha et stykke kake til kveldsmat. Alle kommer til å finne sin egen favoritt her inne. Vi anbefaler at du prøver sjokolade- og jordbærkaken og sjokolademoussen.

Chocolaterie Catherine

Grünstraße 17, 12555 Berlin

  1. Smak bitter sjokolade på Hamann

Hamann Bittere Schokoladen har de mestret kunsten med å lage bitter sjokolade. Denne sjokoladebutikken åpnet i 1920, og har klart å opprettholde sin uslåelig sjarm takket være det spesielle interiøret, det tradisjonelle innpakningspapiret og ekte håndverk.  Dette er den perfekte muligheten til å kjøpe en nydelig boks med forskjellige typer sjokolade. Klarer du deg med bare én?

Schokoladenfabrik Hamann

Brandenburgische Str. 17, 10707 Berlin

En overraskende historie … historien om godteribomberne

I 1948 var Berlin underlagt Berlinblokaden, som ble påtvunget av Sovjetunionen. I 462 dager fløy de vestlige styrkene over dette området, som var splittet fra resten av byen, for å forsyne byen med mat.  Gail Halvorsen, en amerikansk pilot som var ansvarlig for å levere disse matforsyningene, kom i kontakt med noen ensomme og sultne barn i området. Han lovet å «bombe» dem neste dag … med sjokolade! Dette er et løfte har holdt, og som alltid vil bli husket i Berlin for alltid.

Fem sjokoladehendelser som har satt sitt preg på Berlin

1863: Heinrich Fassbender åpner den første sjokoladebutikken i Berlin

1890: Rausch-sjokoladebutikken åpner og blir kjent som det største sjokoladehuset i verden

1912: Det berømte selskapet Ritter Sport blir startet

1926: Rausch finner opp løvtynne sjokoladeplater

1948: Gail Halvorsen, den amerikanske piloten, slipper ut en sjokoladedusj til barna i Berlin

Kalter Hund – en tysk dessert som er verdt å prøve

Denne kaken, som betyr «kald hund» på norsk, er laget av søt kjeks dyppet i sjokoladeglasur. Kaken er en bauta i det tyske kjøkkenet, og er en delikatesse som du er nødt til å prøve!

0 kommentarer

Legg igjen en melding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*