Barnas sommerferie starter i Tusenfryd, Dyreparken og Hunderfossen familiepark

Stadig flere av oss velger å legge sommerferien innenlands, og enten man benytter seg av fly, tog eller bil, har vårt langstrakte land en rekke yndede destinasjoner for store så vel som små. I dag setter vi barna i første rekke og ser på tre attraksjoner som sannsynligvis ligger høyt på de fleste barns ønskelister for sommerferien.


Foto: Tim Gouw, via unsplash.com

 

Tusenfryd

 

Fornøyelsesparken Tusenfryd ligger en 20 minutters kjøretur unna Oslo sentrum, og er i dag en av Norges største fornøyelsesparker med rundt 500 000 besøkende årlig. Tusenfryd åpnet i 1988 med tidligere kulturminister Åse Kleveland som administrerende direktør. Siden den gang har Tusenfryd ekspandert med en rekke forskjellige attraksjoner, og kan i dag by på hele 33 ulike attraksjoner. For de aller minste er Eventyrstien og Badefryd to av attraksjonene som garantert får frem både eventyrlyst, og smil og latter. Eventyrstien gir barna mulighet til å dra på eventyr på ordentlig, og kan blant annet by på en hinderløype i skogen med skogstroll og andre figurer. Badefryd er Tusenfryds eget badeland, hvor barna kan boltre seg i vannet som holder en temperatur på 25 grader.

For de litt eldre barna kan Tusenfryd by på blant annet berg og dalbanen Loopen, og karusellen Sverre. Loopen har vært med fra starten, og som Tusenfryds stolthet er den stadig svært populær blant de besøkende. Som navnet insinuerer inneholder berg og dalbanen en loop, hvor du blir hengende opp ned i et lite øyeblikk før berg og dalbanen kjører videre. Sverre er perfekt for de som er glad i husker, og gir barna muligheten til å sveve noen meter over bakken mens karusellen kjører rundt.

For de ekstra vågale er definitivt SpinSpider og Spaceshot verdt et besøk. I SpinSpider sitter du med beina i løse luften, og blir kastet 44 meter opp i luften på hver side i en fart på opptil 115 km/t. I likhet med SpinSpider, er Spaceshot en annen attraksjon som ikke er for de som vegrer seg for høyder. Her blir du skutt 65 meter opp i luften i en fart på 75 km/t, og når du når toppen kan du nyte en panoramautsikt utover Tusenfryd.

 

Foto: Speedmonster. Bilde av: Tusenfryd.no ©
Tusenfryd ligger i Vinterbro, ca. 20 minutter utenfor Oslo, og overnattingsmulighetene er således mange enten du foretrekker å bo midt i Oslo by eller utenfor. Se overnattingsmuligheter i Oslo her.


 

Dyreparken

 

Kristiansand Dyrepark eller Dyreparken som den heter på folkemunne, er en kombinert dyre- og fornøyelsespark beliggende rett uten for Sørlandets hovedstad Kristiansand. Dyreparken åpnet i 1966, og har i dag vokst til å bli den nest mest besøkte attraksjonen i Norge, kun slått av Holmenkollen i Oslo. Dyreparken har over 800 dyr, og mer enn 100 forskjellige dyrearter. Her har barna med andre ord muligheten til å stifte mange nye bekjentskaper.

I tillegg til å by på en rekke eksotiske dyrearter, har Dyreparken en rekke aktiviteter og underholdning å by på, hvilket gjør opplevelsen komplett. Ta med barna på den legendariske tømmerrenna på Nilen, hvor tematiseringen gir barna et inntrykk av Afrika, og man helt til slutt får ta del i et 13 meter langt og vått fall.

Når vi snakker om Dyreparken kommer vi naturligvis ikke utenom vår alles kjære Kaptein Sabeltann i Kjuttaviga, og Thorbjørn Egners Kardemomme by. I Kjuttaviga kan man oppleve kveldsforestillingene med Kaptein Sabeltann som har gitt over 1,3 millioner mennesker uforglemmelige opplevelser siden 1990.

Kardemomme by er laget etter Thorbjørn Egners bok, Folk og røvere i Kardemomme by. Her kan barna boltre seg i en trivelig og innholdsrik by, og dra på oppdagelsesferd på politistasjonen i Kardemomme by, eller tante Sofies hus. Kardemomme by er en sikker vinner blant barna, og en tur hit er nok høyt på listen til de fleste norske barn.

 

fornøyelsespark-dyrepark-sjiraff

Foto: Anthony Melone, via unsplash.com


Med flere hotell beliggende i gåavstand fra Dyreparken, og en 10-minutters kjøretur unna Kristiansand by, er det definitivt ikke mangel på overnattingsmuligheter. Les mer om Dyreparken  Se overnattingsmuligheter nær Dyreparken her.


 

 Hunderfossen Familiepark

 

Hunderfossen familiepark, beliggende ca. en 20 minutters kjøretur unna Lillehammer, er med sine over 275 000 besøkende årlig en av Norges største turistattraksjoner. Med en rekke attraksjoner basert på norske eventyr er Hunderfossen kjent som hele Norges eventyrpark, og har noe å by på for hele familien. Ivo Caprinos verker er et gjennomgangstema i parken, og i Ivo Caprinos Eventyrgrotte får du muligheten til å oppleve norske folkeeventyr på nært hold. Her kan du møte mange kjente og kjære skikkelser, som Kvitebjørn, Kong Valemon, og Askeladden, og innerst i Eventyrgrotten kan du se Ivo Caprinos herlige dukkefilmer i en egen eventyrkino.

Når vi er inne på Ivo Caprino kommer vi heller ikke utenom Flåklypa og Reodor Felgens racerbil, Il Tempo Gigante. Som seg hør og bør kan Hunderfossen by på en berg-og dalbane hvor du kjører i selveste Il Tempo Gigante. Berg og dalbanen har har en toppfart på 65 km/t og er den eneste i sitt slag i verden.

Utvalget i Hunderfossen er stort og tilpasset hele familien. For de som er glad i litt fart og spenning er Hunderfossen Gokart og Hunderfossen Rafting definitivt verdt et besøk. Hvis Ivo Caprinos eventyrgrotte ga mersmak, bør du helt klart legge turen innom Eventyrslottet.

I Eventyrslottet sitter man i datastyrte eventyrvogner og blir man tatt med på en unik reise gjennom norske folkeeventyr, fortalt av Thoralv Maurstad. På norsiden i Eventyrslottet ligger også Trollfallet hvor man, som Askeladden, kan forsøke å redde prinsessen i tårnet.

Foto: Eventyrslottet. Bilde hentet fra Wikipedia Commons


 

Beliggende 20 minutter unna Lillehammer har man et rikelig utvalg av overnattingsmuligheter. Les mer om Hunderfossen Familiepark Se overnattingsmuligheter nær Hunderfossen her.


 

0
0

0 kommentarer

Legg igjen en melding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*