Atlanterhavsveien – Kjør på verdens vakreste vei

Møre og Romsdal fylke rommer mye vakker natur, men vakrest av alt er kanskje fylkets kystlinje. Derfor passer det perfekt at det eksisterer en nasjonal turistvei som bringer deg over holmer og skjær via hele sju broer. Atlanterhavsveien gjør det mulig å oppleve, ikke bare et fantastisk landskap, men også historie og kultur på en og samme tur.

Atlanterhavsveien

Foto: Max Okhrimenko via unsplash

Veianlegget er til sammen 36 km langt og strekker seg fra Kårvåg til Bud. Det stod ferdig i 1989 etter en seks år lang byggeprosess med intet mindre enn 12 orkaner i løpet av perioden. Atlanterhavsveien har senere blitt omtalt som verdens vakreste bilreise ifølge avisen, The Guardian.

Blant et mangfold av attraksjoner langs Atlanterhavsveien finnes Eldhusøya. Her kan du la deg imponere av omgivelsene fra utsiktsstien, en rundtur passende for alle, da arkitekten har tatt høyde for besøkende i alle aldre. Deretter kan du stoppe å hive ut snøret fra egne fiskebruer på begge sider av Myrbærholmbrua. Er du heldig får du kanskje napp på kroken, enten av en torsk, sei, lyr eller makrell!

Atlanterhavsveien

Foto: Carl Heyerdahl via unsplash

En annen attraksjon det er verdt å svinge innom er utkikkspunktet i Askevågen. Her kan du oppleve en fantastisk panoramautsikt over hav, land og fjell. Takket være beskyttende glassvegger kan du besøke dette utkikkspunktet uansett værforhold. Omgivelsene langs Atlanterhavsveien er like imponerende i vær og vind som i solskinn.

For steder å overnatte eller spise langs den nasjonale turistveien kan du kikke her.

God tur!

0 kommentarer

Legg igjen en melding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*