Opplev kunsten, kulturen og arkitekturen i Cleveland

Cleveland i Ohio er kanskje ikke på listen over steder du bare må besøke i løpet av livet, men er allikevel verdt å utforske nærmere. Søsteren min og mannen hennes bor i denne byen, som ligger ved Lake Eries bredder i Midtvesten, og dette betyr at Jon og jeg får sjansen til å besøke Cleveland minst én gang hvert annet år for å feire jul. Vi oppdager noe nytt hver eneste gang vi drar dit. Dette har vi lært så langt: Byen har kultur, noen svært kule muséer og noen ganske stilige attraksjoner.

2-1-ohio

Hvis du av en eller annen årsak befinner deg på en reise i Cleveland, så er dette mine forslag til hvordan du kan tilbringe tiden der.

Rock and Roll Hall of Fame + Museum

Denne attraksjonen, som ble designet av den kjente arkitekten I.M. Pei, åpnet i 1995 og er verdens første museum som utelukkende er viet til rock ‘n’ roll. Museets formål er å lære alle besøkende om rockens historie og betydning. For noen av oss, også meg selv, er rock ganske viktig.

Filmer, gjenstander, interaktive kiosker og masse musikk er hva du kan vente deg på innsiden av dette stedet. I tillegg til den permanente utstillingen har muséet også regelmessige roterende utstillinger, som for eksempel den som feiret 50-årsjubileet til Rolling Stones. Allikevel er museet kanskje best kjent for å være stedet der artister blir innlemmet i Rock and Roll Hall of Fame.

Cleveland Museum of Art

Det er mange grunner til å besøke Cleveland Museum of Art. En av dem er det nyoppussede atriet som er omkranset av museets andre bygninger. Den andre grunnen er at det er gratis!

Hvis det ikke er nok, så har museet også utstillinger med indisk og sørøstasiatisk kunst, kunst fra Japan og Korea og moderne kunst (inkludert verker av Andy Warhol). Favorittdelen min var derimot middelalderkunst. Her finnes det både sverd og brynjer, og det føltes som om jeg var med på en innspilling av «Game of Thrones». Museet har også spesialutstillinger med verker av kunstnere som Vincent van Gogh og Ai Wei Wei.

Weatherhead School of Management på Case Western Reserve University

Attraksjonen her er den vakre bygningen selv, som ble designet av Frank Gehry. De mange buene og linjene, og interessant utformede rom gjør at dette er en handelsskole utenom det vanlige.

Lakeview Cemetery2-2-ohio-copy-2

Visste du at John D. Rockefeller og hans kone ligger gravlagt her? Når du besøker denne kirkegården bør du legge merke til de store marmorutskjæringene på gravene. Disse ble utført av italienske innvandrere som slo seg ned i området. Utskjæringene er ekte kunstverker som godt kunne vært utstilt på museum. Kombiner besøket på kirkegården med en tur til Little Italy, som ikke ligger langt unna.

Ohio City-området

Intet kunstfokusert besøk i Cleveland er komplett uten et stopp innom Ohio City, som er byens håndverksområde. Dette er et kulturelt og etnisk mangfoldig område som er kjent for sine bryggerier, restauranter og markeder. Drikk lokalbrygget øl på en av de mange pubene, spis et godt måltid på en av områdets glimrende restauranter og tilbring resten av kvelden på dansegulvet i en av nattklubbene.

Cleveland Airport ligger bare 24 kilometer sør for sentrum av byen, noe som gjør det enkelt å fly til Cleveland og utforske sentrum av byen.

 

 

Av:

Beth Whitman

Beth Whitman avsluttet sin tid som blogger for Expedia Viewfinder i 2015. Hun er stifter og leder av Wanderlust and Lipstick og WanderTours. Hun har over 25 års erfaring med å reise på egenhånd, og skriver for kvinner for å oppmuntre dem til å reise og leve ut drømmeturene sine.

0 kommentarer

Legg igjen en melding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*