Amsterdam og sjokolade

Denne førsteklasses sjokoladen fra denne sjarmerende byen kommer til å vinne hjertet ditt!

Du kommer til å bli bergtatt av Amsterdams nydelige kanaler, husbåter og trange brosteinsgater. Grip sjansen til å utforske hvert hjørne av denne byen til fots eller på sykkel. Hvilket framkomstmiddel velger du? Oppdag de beste sjokoladestedene i byen! Vi har gode nyheter til deg: Vi har plukket ut de beste stedene til deg som er besatt av sjokolade.

Amsterdam. Foto: Shutterstock

  1. Fråts i vegansk sjokolade på Mumu to the Moon

Har du fortsatt ikke funnet din fristelse? Hva er problemet? Den må være vegansk! Fortvil ikke – en av de mest populære stedene i Amsterdam spesialiserer seg i akkurat dette. Manu, en sjarmerende kafé og konditor, lager kun søte fristelser som ikke inneholder melk eller animalske produkter. Du kommer til å føle deg som om du er i himmelen – helt uten dårlig samvittighet!

Mumu to the Moon

Eerste Jacob van Campenstraat 33, 1072 BC Amsterdam

  1. Stup inn i en sjokoladeverden på Chocoa Festival

For ekte sjokoladefanatikere er en tur til den årlige Chocoa Festival et obligatorisk besøk. Under helgen kan du dra på konferanser, workshops og prøvesmaking – og alt handler om sjokolade. Dette er en fantastisk mulighet til å lære om hvordan ditt favorittsnop blir laget. Og best av alt – dette er en festival for både store og små!

Chocoa Festival

Beurs van berlage

Damrak 243, 1012 ZJ Amsterdam

  1. Bli fortapt i konfekten på Puccini Bomboni

En av de beste sjokoladebutikkene i Amsterdam ligger mellom to kanaler. Hvis du er glad i konfekt, kommer du til å elske å utforske denne fantastiske sjokoladebutikken midt i byen, for her er det et imponerende utvalg. Vanskelig å motstå … Våre anbefalinger? Smak på aprikosmarsipanen, rabarbra og Amaretto, og kanskje Gianduja, sitrongress og timian, hvis du fortsatt har plass til mer.

Puccini Bomboni

Singel 184, 1016 AA Amsterdam

  1. Håndlaget sjokolade fra Chocolátl

Chocolátl ser mer ut som et galleri enn en butikk, og tilbyr en fest for øyet med sin originale sjokolade av ypperste kvalitet. Her har du muligheten til å prøve nydelig, håndlaget sjokolade. Du kan også bestille en prøvesmaking på Chocolabs, som gir deg en morsom introduksjon til sjokoladeverdenen.

Chocolátl

Hazenstraat 25a, Amsterdam

Jordbær dyppet i sjokolade. Foto: Shutterstock

  1. Bli betatt av en sjokoladefondue på Chocolate Company

I hjertet av Amsterdams hovedstasjon kan du ta en pause fra det travle bylivet. Her finner du nemlig en av de beste sjokoladefonduene i verden. Du kommer til å få vann i munnen bare du forestiller deg denne fonduen som blir servert med stort utvalg av jordbær og annen fersk frukt. For deg som ikke kan tenke deg å dele en dessert, prøv deg på en «Killer Brownie». Dette er en dessert som virkelig lever opp til navnet!

Chocolate Company

Amsterdam Centraal, Stationsplein 17B, 1012 AB Amsterdam

  1. Prøv nyskapende formasjoner på Ganache Amsterdam

Bruk litt tid på å utforske denne hyggelige sjokoladebutikken som ligger midt i hjertet av Amsterdam, bare noen skritt fra den berømte kirken Oude Kerk. Her finner du vågale kreasjoner som vil belønne smaksløkene dine – alt fra mandarin, mango, bringebær, vanilje og ingefær. Forestill deg håndlaget sjokolade i enhver form og kombinasjon.

Ganache Amsterdam

Oudekerksplein 17, 1012 GX Amsterdam

  1. Urban Cacao

På Urban Cacao kommer dine villeste sjokoladedrømmer til å gå i oppfyllelse. Mint, lavendel, pasjonsfrukt, sjasmin, sitron – her har du uendelig av smaker å velge mellom, så du reiser nok ikke tomhendt herfra. Heldigvis kan du kjøpe bokser med forskjellige typer i, ellers kan det bli nesten umulig å velge! Leter du etter en gave? Da kommer du til å bli forelsket i Fair Trade-sjokoladene som kommer i et nydelig innpakningspapir.

Urban Cacao

Rozengracht 200, 1016 NK Amsterdam

  1. Prøv noe nytt på Van Velze’s

Du har sikkert oppdaget at sjokoladeskaperne i Amsterdam er glade i originalitet. På Van Velze’s kan du smake kombinasjoner du aldri hadde forestilt deg. Se for deg denne kombinasjonen: den skarpe, bitre smaken av tranebær kombinert med den krydrete smaken av kardemomme og et hint av chili og balsamicoeddik. Kort sagt: Dette er en fest for smaksløkene, hvor sjokoladen er hovedingrediensen.

Van Velze’s

Eerste Oosterparkstraat 7, 1091 GT Amsterdam

  1. Beundre sjokoladekunsten på ArtiChoc

Originaliteten tar ikke slutt på denne butikken midt i Amsterdam. Her kan du se hvite sjokoladesvaner, peanøtt-formet konfekt og tradisjonelle tresko fylt med fransk konfekt. Denne sjokoladebutikken tilbyr også sesongbaserte produkter, som hodeskaller av sjokolade til Halloween, snømenn rundt juletider og kaker med rosa sukkerhjerter til Valentinsdagen.

ArtiChoc

Koninginneweg 141, 1075 CM Amsterdam

  1. Spis en deilig iskrem på Jordino

Hva er vel bedre enn å nyte en is mens du spaserer langs Amsterdams berømte kanaler? Ta en tur til Jordino, en sjokolade- og iskrembutikk, hvor til og med kjeksen er laget av sjokolade. Er du glad i sko, så kan du få tak i høye hæler laget av sjokolade, dekorert med sukkerperler i regnbuens farger.

Jordino

Haarlemmerdijk 25-A, 1013 KA Amsterdam

Sjokolade – en overraskende fortelling:

I 2009 bestemte sjefene for en Porsche-forretning i Gelderland i Nederland seg for å lage en bil av sjokolade. De brukte 175 kilo av smeltet sjokolade for å lage hele bilen! I tillegg overså de ikke en eneste detalj – til og med lyktene var dekket av hvit sjokolade!

Søkelyset på: Coenraad Johannes van Houten, skaperen av kakaopulveret.

Van Houten ble født i 1801 i Amsterdam og var sønnen til en sjokolademaker. Selv var han en kjemiker som var inspirert av farens verk. I 1829 søkte han om patent for «pulverisert sjokolade». Han fant opp en måte å trekke ut kakaosmøret, slik at pulveret ble igjen – som viste seg å være nyttig for å lage varm sjokolade.

Fem sjokoladehendelser som har satt sitt preg på Amsterdam

1610: Amsterdam blir det globale senteret for sjokoladeindustrien

1815: Van Houten blir grunnlagt, og blir senere en av de største sjokoladeprodusentene i verden

1828: Coenraad J. van Houten søker om patent for «pulverisert sjokolade»

2000: Van Houten blir kjøpt opp av det sveitsiske selskapet, Barry Callebaut

2013: Chocoa Festival blir holdt for første gang

0 kommentarer

Legg igjen en melding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*