Akvarier i Norge

Norge har et rikt havliv, og du kan finne flere spennende vesener under havoverflaten. Hvis du hiver ut garnet kan du trekke opp alt fra torsk og makrell til den skremmende breiflabben og store krabber.

Selv om du kan fiske og utforske havlivet på egen hånd, kan det imidlertid være spennende å ta turen innom et akvarium hvor du kan la deg fascinere av utallige undervannsarter på en gang. Nedenfor vil du finne et par alternativer du kan velge mellom når du skal besøke et akvarium i Norge.

Atlanterhavsparken i Ålesund

Hvis du befinner deg i Ålesund er Atlanterhavsparken virkelig verdt et besøk. Det fantastiske saltvannsakvariet ligger kun 3 km utenfor Ålesund sentrum, så et besøk kan absolutt la seg gjøre uansett hvor kort et besøk til byen skulle være.

Atlanterhavsparken tilbyr en unik opplevelse hvor gjester får mulighet til både å lære om livet i havet, men også opplevet havlivet slik naturen rent faktisk er langs norskekysten. I løpet av en dag i parken har du mulighet til å delta i både krabbefiske, mating av otere og pingviner, samt se på dykkershow. Akvariet har også en kafé hvor du kan sette deg ned å ta en liten pause mellom slagene.

oter stående på en sten

Foto: inspiredImages via Pixabay.com

Dersom du trenger et sted å bo mens du er på besøk i vakre Ålesund, kan du finne gode hotell- og overnattingstilbud her.

Akvariet i Bergen

På akvariet i Bergen kan du oppleve hele 400 arter i 60 akvarier. Her kan du se alt fra arter som finnes i norden til arter fra fjerne, tropiske land. Har du for eksempel lyst til å se en åttearmet blekksprut, en hai, eller en fryktinngytende piraja med tenner som kan bite over stål? Ikke noe problem! Dette er kun noen av de mange tingene du kan oppleve når du besøker akvariet i Bergen.

levende piraja

Foto: Anton Darius via Unsplash.com

I tillegg til å bli fascinert av de fantastiske skapningene som finnes i havet, er det også mulig å lære mer om hvordan plast og annet avfall påvirker havet og kysten. Akvariet i Bergen har nemlig utviklet en temautstilling kalt «Et hav av søppel» som forhåpentlig vil gjøre besøkende mer oppmerksom på ting de kan gjøre for å bidra til å bevare viktige dyrearter.

tom glassflaske liggende på en strand

Foto: Vanhoyscott via Pixabay.com

Dersom du trenger et sted å sove under ditt opphold i Bergen, finnes det flere gode hotelltilbud her.

Du trenger med andre ord ikke å ta dykkersertifikat for å kunne oppleve vakre naturfenomener under havoverflaten. Å reise til et akvarium i Norge vil være en spennende opplevelse for hele familien og en lærerik erfaring du sent vil glemme. God fornøyelse!

0 kommentarer

Legg igjen en melding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*