After-ski i Vail er like moro som å sette utfor i løypene

Vail ligger bare en kort kjøretur fra Denver i Colorado, og med over 20 kvadratkilometer med skiterreng og 10 kilometer med stedets berømte «back bowls» er dette en av verdens største enkeltfjells skiresorter. Vail er ikke bare kjent for fantastiske skimuligheter, men også for sitt glimrende after-ski-miljø. After-ski er et rituale der man samles med venner etter dagens skikjøring for å ha det sosialt mens man nipper til en cocktail eller to. Det er også kjempemorsomt.

Vail Village ligger ved foten av fjellet og er et vakkert og sjarmerende sted som er fullpakket av bayersk sjarm. Det er det perfekte stedet for after-ski. Det er også godt tilpasset fotgjengere. Området har bokstavelig talt dusinvis av valgmuligheter hvis du er ute etter å ha det gøy etter en lang dag i bakkene. Her er noen av våre favoritter.

Bully Ranch, som ligger ved Sonnenalp, er kjent for sine Bully Burgers og mudslide-cocktailer. Dette er mektige, kremete og iskalde voksendrikker som består av vodka, Baileys Irish Cream og Kahlua blandet med is. Her vil du finne en svært avslappet, cowboy-aktig atmosfære, og det er happy hour hver dag fra 15.00 til 17.00.

Baren Frost bar på The Sebastian har et enormt utvalg brennevin, og er et glimrende sted å få seg en håndlagd cocktail. Hvis du trenger en oppstiver, så kan du prøve den deilige drinken Antioxidant, som består av blåbær- og bringebærvodka, granateplelikør, tranebærjuice, limejuice og appelsinjuice. Drikkemenyen er av det finere slaget, og tilbyr blant annet drikkevarer som Glenfiddich single malt til 37 dollar og 30 centiliter Remi Martin Louis XIII «Connoisseur» til 150 dollar.

Pepi’s Bar har vært en institusjon i Vail Village siden 1964, og ligger i Hotel Gasthof Gramshammer. Dette har vært en favoritt blant besøkende presidenter, skuespillere, astronauter, idrettsfolk og lokale legender. Stedet er proppfullt av europeisk sjarm, og er det perfekte stedet å gå for å drikke iskald østerriksk øl, se på folk og få med seg litt liveunderholdning.

9-2-colorado

Red Lion ligger bare noen få skritt unna bakkene og tilbyr et glimrende utvalg ølsorter fra lokale mikrobryggerier, for eksempel 90 Shilling Ale, Breckenridge Avalance Ale og Sunshine Wheat. En av pubens signaturdrinker er Mountie, som er en deilig blanding av Crown Royal, amaretto, ananasjuice, tranebærjuice, bitter og litt sodavann. Hvis du trenger å varme deg litt, så kan du nippe til en Hot Apple Pie, som består av varm cider og Tuaca (en sitrus- og vaniljelikør) som er toppet med pisket fløte og kanelstang.

På 10th Mountain Whiskey and Spirit Company i Bridge Street kan du prøvesmake fem forskjellige signaturdrinker: maiswhisky, rugwhisky, hjemmebrent whisky, vodka og fersken- og vaniljelikør med tesalvie.  Alle sammen kan serveres på forskjellige måter, med eller uten is, eller i småglass der du får smake på alle sammen. En lokal favoritt er en spesiell, tønne-modnet cocktail som heter Seibert Sipper. Cocktailen er lik en Manhattan, og har fått navnet sitt fra Pete Seibert, en veteran fra den amerikanske hæren som startet Vail Mountain. Den er en blanding av maiswhisky, søt vermut, Aperol og kanel.

Bol ligger i sentrum av Vail Village, rett ovenfor skøytebanen. Dette er en stilig og moderne cocktailbar og bowlinghall. Bare for å ha det klart, så er det ikke snakk om en gammeldags bowlinghall. Å leie en bane i en time koster 65 dollar for opptil seks personer. Til tross for prisen er stedet alltid fullt, og det anbefales å reservere på forhånd. Høydepunktet er den 20 meter lange baren og den spennende cocktailmenyen. Barmanageren på Bol vant akkurat en plass i den nasjonale finalen i Bombay Sapphire og GQ Magazines bartenderkonkurranse i Las Vegas.  Den prisvinnende cocktailen hennes, som heter Genmaicha, er en perfekt blanding av gin, grønn te og en rekke forskjellige eksotiske planter og frukter.

9-3-colorado

For en spektakulær utsikt kan du ta turen opp til The 10th på toppen av Gondola One oppe i fjellet. Her er det en diger, men allikevel koselig peis som er både rustikk og elegant på samme tid. De oppvarmede bordene på terrassen er glimrende hvis du trenger å varme deg opp med litt sterk drikke. Når solen går ned, lyses fjellkjeden Gore Range opp i oransje, rødt og rosa. Dette er en perfekt setting for å slappe av med et glass vin fra vinlisten til The 10th. After-ski-menyen er tilgjengelig fra 15.00 til 18.00 fra tirsdag til og med lørdag.

Til tross for at denne drikken ikke er alkoholholdig, må vi også ta med Haut Chocolate på Four Seasons Vail Resort før vi avslutter. Denne mørke, jevne drikken blir bokstavelig talt servert på sølvfat i en tradisjonell fransk sjokoladekrukke. Servitørene kverner den mektige Valrhona-sjokoladen sammen med dampet melk ved siden av bordet ditt før de på nærmest kunstnerisk vis heller den over hjemmelagde marshmallows og et fletteverk av mørk sjokolade.

Selv om du ikke liker å kjøre ski eller snowboard, så er det allikevel verdt å komme til Vail for after-ski. Skål!

Hva er din foretrukne after-ski-aktivitet?

 

Av:

Midlife Road Trip

Få så mye som mulig ut av livet som middelaldrende!
Bli med vertene Sandi og Rick mens de tar deg med på en morsom reise for å møte fantastiske mennesker, besøke spennende steder, smake på deilig mat, prøve nye utfordringer og oppleve alt livet har å by på. Midlife Road Trip er det perfekte botemiddelet mot en midtlivskrise!

0
0

0 kommentarer

Legg igjen en melding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*