Å lære å fly

Douglas DC-3

Neste post på programmet var også en av mine største frykter. Å fly! Hver gang jeg skal ut og reise med fly kjenner jeg en vond følelse i magen, jeg kaldsvetter, blir svimmel og kjenner simpelthen en enorm flyangst.

Jeg har lest masse om fly. Nettopp fordi jeg ønsker å kurere flyskrekken ved å lære mer om dette fenomenet. Men hittil har det dessverre ikke hjulpet. Jeg er ikke fan av å fly. Jeg hadde allerede fortalt Expedia om skrekken min – og det var kanskje nettopp derfor neste post var satt på programmet, nemlig en flytur i en Douglas DC-3.

Douglas DC-3 var super populær på 1930-tallet med både sivile og militære modeller. Sammen med Dokota Norge skulle jeg altså nå få en flytur med en DC-3 fra 1943, kjøpt av to norske piloter fra finske myndigheter i 1985.

Jeg ble nervøs straks jeg hadde meldt meg på flyturen. Det regnet mye, og ettersom jeg hadde vært på guidet tur i Sandefjord hele dagen lette jeg etter en unnskyldning for å ikke bli med på dette opplegget. Men jeg kunne jo ikke trekke meg – jeg besluttet å bli med. Når flyet lettet begynte jeg å plutselig å riste ufrivillig. Jeg var svett og super nervøs. Kanskje synlig for de andre på flyet, for før jeg visste ord av det ble jeg invitert inn i cockpiten. Plutselig ble all frykt omgjort til en glede som jeg ikke trodde fantes inni meg. Jeg innså at jeg faktisk satt inni cockpiten hvor alt styres, og det hjalp virkelig og få vite hva alle lyder er og hvorfor de oppstår, grunnen til alle bevegelsene, og bare få se flyverne i action. For en fantastisk opplevelse!

Jeg skulle reise med fly neste dag, og jeg kjente ingen frykt kvelden i forkant. Tenk at en flytur med en DC-30 skulle gjøre meg tryggere. Det var en fantastisk følelse og faktisk det som hjalp meg å komme kurere flyskrekken.

Hver onsdag i løpet av sommeren flyr medlemsklubben Dakota Norge ukentlige flyturer med 19 passasjerer og mannskap. Flyturen går over Oslofjorden, men de flyr også nasjonale og internasjonale ruter regelmessig.

2
0

0 kommentarer

Legg igjen en melding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*