7 tips til hvordan du skal spare penger til din neste reise

Foto: Annie Spratt, via Unsplash

 

Det er så mange steder jeg har lyst til å reise! Men med et aktivt liv og en inntekt som godt kunne vært større er det vanskelig å spare nok penger. Allikevel er det noen som alltid får det til, som stadig drar på helgeturer til New York eller på månedslange backpacker turer i sommerferien. Hvordan får de det til? Hvis det å finne seg en jobb som betaler mer ikke er et alternativ, og du ikke har tid til å ha to jobber, så finnes det likevel noen ting du kan gjøre for å spare penger. Det viktigste er at du har motivasjonen, og at du vet hvor du har lyst til å dra. 

1. Kutt ned på daglige utgifter

Det er de tingene vi bruker penger på hver dag som fort blir til store utgifter. Gode eksempler på dette er å kjøpe kaffe hver dag eller å kjøpe lunsj istedenfor å ta den med hjemmefra. Selvfølgelig er det viktig å skjemme bort seg selv innimellom, men hvis du bare kjøper lunsj ute en gang i uken for eksempel vil du kunne spare mye penger. Og når du blir fristet bare se for deg det stedet du drømmer om å dra til, og du vil finne igjen motivasjonen.

2. Sett inn en fast sum på sparekonto hver måned

Hvis du har regnet ut at du bruker 500 kr i måneden på kaffe, sett det over på en sparekonto på begynnelsen av måneden. På den måten vil du bli mye mindre fristet til å bruke pengene, og du vil også vite hvor lang tid det kommer til å ta deg å nå en viss sum.

3. Sett opp budsjett

Hvis du setter opp et budsjett, eller et regnskap for hva du brukte penger på forrige måned, vil du enkelt kunne se hva du bruker mest penger på, og hva du kan kutte ned på. Det er steg nummer to som er det vanskeligste, å overholde budsjettet.

4. Bruk mindre penger på alkohol/snus/røyk

Det er veldig lett å dra på byen og dra kortet, uten å tenke noe særlig over hvor mye penger man bruker. Her kan det være smart å bestemme
seg før man går ut hvor mye man skal bruke, ev bare ta med seg kontanter. Ellers er nattbuss et veldig bra tilbud. Hvis du snuser eller røyker er det at du sparer til en spesiell reise veldig god motivasjon til å slutte.

5. Skaff deg et billigere treningsstudio

Ja, det er bra at du trener. Men det finnes mange måter å trene på som ikke koster en tusenlapp i måneden. Du kan få deg en treningsøkt som er både bra for kropp og sjel hvis du trener utendørs istedenfor på et treningsstudio.

6. Kutt ned på kles-shoppingen

Trenger du virkelig et nytt klesplagg akkurat nå? Shoppestopp kan føles veldig vanskelig i begynnelsen, men det blir veldig mye enklere etter hvert. For ikke å snakke om hvor mye penger man kan spare på det.

7. Planlegg din drømmereise

Motivasjon er utrolig viktig. Hvis du bruker en del tid og energi på å visualisere og planlegge målet, spesielt hvis du har en tidsfrist å forholde deg til, så vil det være mye enklere å finne motivasjonen til å følge spareplanen du har satt opp for deg selv.

Foto: Joshua Earle, via Unsplash

 Hvis du har friheten til å kunne reise et par måneder, gripe sjansen mens du har den! Det vil ikke alltid være tilfellet. Du vil tidsnok ha barn eller lån å betjene som gjør at du rett og slett ikke har friheten til å reise. Det er også derfor du ikke bør utsette det for lenge fordi du ikke har penger. Lag en plan og begynn sparingen nå! Du kommer ikke til å angre når du når målet.

Har du andre tips, del de gjerne med oss!

0
0

0 kommentarer

Legg igjen en melding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*