6 romantiske ting å gjøre i Guatemala

Guatemala er et sted man kommer tilbake til. Ta med deg kjæresten og opplev mayaenes hjemland!

Besøk Pacaya-vulkanen

Kanskje ikke det du forbinder med romantikk sånn med det første, men når du står der med lavaen under føttene og lurer på om sålen kommer til å smelte eller ikke, er det fint å ha en hånd å holde i! Dessuten er Pacaya-vulkanen et majestetisk syn i seg selv, og en opplevelse dere kommer til å huske for alltid. Dere kommer dere til Pacaya på under en time fra Antigua. Hvis dere er heldige, kan dere til og med grille marshmallows på toppen!

Dra på salsakurs i Antigua

Det er vel ingen hemmelighet at salsa er både sensuelt og vakkert, og hvem vil vel ikke lære seg triksene slik at man kan briljere med partneren på dansegulvet? Salsa er ikke så vanskelig som en skulle tro, og så lenge begge har lyst og smører seg med litt tålmodighet, kan det fint bli en flott opplevelse. Det finnes flere danseskoler rundt omkring i Antigua, og det er også flust av salsabarer hvor dere kan teste ut de nye ferdighetene.

Sol dere på svart strand i Monterrico

I Monterrico kan dere leke at dere er fra en helt annen verden, i en helt annen tidsepoke! Det er i hvert fall sånn det føles når sola går ned og dere sitter midt i et stort svart hav av sand. Ta med litt stearinlys. Kanskje noen burritos? Kvelden er satt! Dere kan finne hyggelige hotell og gjestehus rundt på området, men husk at stedet kan bli svært folksomt i høysesongen – Monterrico ligger bare noen timers kjøretur unna Guatemala City og er et populært feriested for solhungrige guatemalanere.

Padle kano i Flores

Ta dere en tur nordover til den lille øya Flores, og dere får oppleve et helt annet Guatemala. Her kan dere bestille båttur, eventuelt leie deres egne kanoer, og se Flores fra innsjøen. Dette området er et av de tryggeste i Guatemala, og det er sjeldent at man hører om kriminelle hendelser rundt innsjøen. Len dere tilbake og nyt stillheten, fuglene, fiskene, utsikten og hverandre.

Hør jungelen våkne i Tikal

Morgenfugler eller ei, dette bør dere få med dere. Mange drar på tidlig jungelferd til Tikal, og dét ikke uten grunn. Turen starter ofte rundt tre og det tar gjerne noen få timer å komme seg til toppen av fjellet, hvor du får utsikt over store deler av jungelen. Her kan dere sitte og se at solen står opp mens  apelyder og fuglekvitter fyller lufta. I løpet av turen får dere også se Inkaruinene, som er noen av Guatemalas aller kjæreste nasjonalskatter.

Lek hippie ved Lago d’Atitlan

Lago d’Atitlan er en vakker innsjø, omringet av høye fjell og små landsbyer. Hippiene har for lengst funnet frem til dette drømmeområdet, og flere av de små landsbyene er fulle av ivrige hippier som tilbyr yogakurs, gitarinnslag eller bare litt deilig mat og sang under den mørke nattehimmelen. Hvis dere er i det spandable hjørnet, finnes det også noen velværesentre rundt Lago d’Atitlan.

 

Har du flere ideer eller romantiske minner fra Guatemala? Legg igjen en kommentar på vår facebookside, da vel!

0
0

0 kommentarer

Legg igjen en melding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*