5 ting du kan gjøre i Florida – utenom å besøke fornøyelsesparker

01df914

Vi har tatt en prat med Michelina Garces, bak reisesiden Mitt Florida, om hvilke aktiviteter delstaten har å by på – og da tenker vi ikke på Disney World eller andre fornøyelsesparker. 

«Det er ikke så rart at folk forbinder Florida med spinnville fornøyelsesparker, for dem er det nok av,» forteller Michelina, som selv har et feriehus i Naples, Florida. «Men når du er ferdig med å håndhilse på Mikke i Disney World, rutsje på vannsklier i Seaworld og utforske romfart i Kennedy Space Center har Florida utrolig mye mer å by på!» legger hun til.

Her kommer hennes guide til 5 ting du kan gjøre i Florida – uten å måtte besøke en eneste fornøyelsespark.

For naturelskerenGo wild 

Zoologiske hager kan være spennende, men det matcher ikke opplevelsen av å møte dyrene i det fri. Jeg glemmer aldri den første gangen vi så delfiner sprette rundt piren, eller når en helt ekte alligator lå og lurte langs veikanten. 

Det meste av Sør-Florida er våtmark og villmark. Nasjonalparken Everglades dekker over 6000km2 og står på Unescos verdensarvliste på grunn av det helt unike økosystemet. Delfiner, skilpadder, pantere og hundrevis av forskjellige reptiler, fugler og fargerike innsekter holder til her. Det er også det eneste stedet i verden hvor du finner både krokodiller og alligatorer. 

Om du ikke har tid til en omfattende tur kan du ta en liten sniktitt inn i sumpen på en av de mange naturstiene. Vi pleier alltid å ta en tur langs Big Cypress Bend Boardwalk, som befinner seg på US 41 (Tamiami Trail). Den er ca. 2 kilometer lang, og særlig i det tørre halvåret (november – april) er det gode sjanser for å se alligatorer, pantere, otere og skilpadder.  Like ved stien er det også et vann hvor du kan se sjøkuer, et av de snåleste dyrene jeg vet om.  

For barnefamilienSkattejakt på Sanibel Island

San-2

Ved siden av fornøyelsesparkene er Florida kanskje mest kjent for sine milelange, fløyelsmyke strender. Men visste du at de også er verdenskjent for skjell? Sanibel Island ligger ved storbyen Fort Myers, og på grunn av beliggenheten skyller Mexicogolfen over 250 forskjellige typer skjell i land her. De har til og med et eget skjellmuseum for den spesielt interesserte.

Er du kreativ kan du bruke skjellene til dekorasjoner hjemme eller lage smykker. Reiser du med barn kan du lage en skattejakt, hvor det gjelder å finne forskjellige typer, former og farger på skjellene. Bonuspoeng til den som finner en sanddollar (et rundt skjell med blomsteraktig avtrykk i midten)!
Andre populære aktiviteter på Sanibel Island er å leie sykkel, kano, fiske, fuglekikking og naturstier.

For den shoppinggaleShop til you drop på outlet 

outlet-2

Jeg er veldig glad i outletshopping, selv om det krever litt planlegging. Stort utvalg på ett sted, og hvis du gjør litt research er det mye penger å spare. En outlet er et fabrikkutsalg hvor butikkene blir kvitt varer de ikke vil selge i de vanlige butikkene. Det kan være klær som er skadet, feilsydd, fra i fjor eller forrige sesong.

Ikke alt er like mye nedsatt, så det lønner seg å sjekke norske priser først. For eksempel er det mye å spare på treningsklær, mineralsminke og amerikanske merker som Tommy Hilfiger, Ralf Lauren og Converse. Sørg for å få med deg et kuponghefte og sjekk kampanjer og spesialsalg, så kan du gjøre mange gode kupp.

Vi drar som regel på Miromar Outlet, som ligger mellom Naples og Fort Myers. Den er utrolig ryddig og oversiktlig i forhold til andre outlets jeg har vært på, og betjeningen er alltid hyggelig og hjelpsom.

I Orlando har du to ganske store Premium Outlets og en litt mindre outlet som heter Lake Buena Vista Factory Stores. I Miami finner du gigantiske Sawgrass Mills med 350 forskjellige utsalg og et drøss med spisesteder og underholdningstilbud som kino, spillehall og billiardhall.

For matvraketAmerikanske pannekaker 

Når du er lei av taco og pizza kan du ta en tur på en ekte amerikansk diner (for eksempel kjeden I-HOP).  Jeg trodde egentlig at disse døgnåpne stedene med røde plastbenker og servitører i komiske antrekk bare fantes i Hollywood, men der tok jeg jammen feil. Diners er ganske rimelige i forhold til vanlige restauranter, og veldig barnevennlige og uformelle. 

Tjukke pannekaker i høye tårn med en god kremklatt og dryppende sirup i alle regnbuens farger. De har også forskjellige varianter av egg, burgere og salater på menyen. Kaffen serveres kullsort i kanner som settes rett på bordet.  

For blomsterelskerenNaples Botanisk hage

Bot-3

Jeg visste ikke at planter kunne være så fascinerende før jeg besøkte Naples botaniske hage. Selv kaktus og orkideer overlever ikke lenge hos meg, og jeg vet ikke opp og ned på en blomsterpotte. Likevel ble jeg helt bergtatt av hvor mange flotte og merkelige planter det finnes der ute. Hagen er delt inn etter tema i 6 deler: The Childrens’s Garden (med sommerfuglhus og en liten plaskefontene), The Brazilian Garden, The Florida Garden, The Caribbean Garden, The Asian Garden og The Watergarden.   

Er du i nærheten av Naples anbefales virkelig en tur innom her, enten du er planteinteressert, fotointeressert eller bare ønsker deg litt ro og harmoni.


Finn Mitt Florida på Twitter og Instagram. Bilder © Michelina Garces (forsidebilde herfra).

Frister det med en ferie til Florida? Start din reise på Expedia og fortell oss om dine opplevelser på @ExpediaNo.

Anette Lien

0
0

0 kommentarer

Legg igjen en melding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*