5 museum du må besøke i Norge

Vi har satt sammen en liste med museum vi er verdt et besøk i nærmeste fremtid.

Rockheim

Trondheim har fostret mange av norges mest kjent rockemusikere, derfor er det naturlig at Det Nasjonale Museet For Populærmusikk er plassert her. Intensjonen er videreformidle norsk populærmusikk fra 1950-tallet og frem til i dag. I tillegg har de et veldig variert program som passer for alle. Noe du kan oppleve er konserter, få bedre instrumentkunnskap og Prøysens verden for alle. Sjekk programmet på hjemmesidene før du avlegger et besøk.

Vitengarden

40 minutt kjøretur fra Stavanger, ved Nærbø finner du Vitengarden. I 2009 vant de Micheletti Award som er en av de gjeveste prisene å vinne innen museum. Det spesielle med Vitengarden er at alle kan ta del i utstillingen, her er alder ingen hindring. Du kommer garantert til å kjempe mot en robot eller sjekke hvor mange hestekrefter du har. I tillegg kan du utforske hvor maten kommer fra, og ta ‘selfie’ men en av de mange dyrene som finnes på garden.

Norsk Oljemuseum

Har du noen gang lurt på hvorfor Norge har blitt slik det har blitt? Litt av svaret finner du på Norsk Oljemuseum i Stavanger. Her vil du se hvordan oljen har formet landet vårt og hvordan den påvirker oss i det daglige. I tillegg byr museet på en mengde flott installasjoner slik du får et innblikk i hvor stor en plattform egentlig er. Når du er sulten kan du ta deg en lunsj på resturanteten Bølgen & Moi som har lokale råvarer fra Rogaland.

Kon-Tiki Museet

Thor Heyerdahl ville nylig fylt 100 år om han fortsatt hadde levd, han var og er kanskje den mest kjente nordmannen vi noen gang har hatt. I 1947 ble han verdenskjent for å krysse Stillehavet med Kon-Tiki. I Oslo finner du museet som har tatt vare på mye av gjenstandene Thor Heyerdahl brukte under sine oppdagelser. I forbindelse med 100 års markeringen er det blitt laget en mengde nye utstillinger.

Skimuseet

Ved vår nasjonalarena for nordiske grener Holmenkollen, finner du Skimuseet. Holmenkollen er et av det mest kjente landemerkene vi har her til lands, og er kjent over store deler av verden. I museet som åpnet i 1923 kan du oppleve 4000 år med skihistorie. Om du tørr, kan du sveve ned en av verdens mest kjente hoppbakker nesten slik som Bjørn Wirkola.

Selvfølgelig er det mange andre flotte og bra museum som kunne vært på listen. Har du andre forslag, legg igjen en kommentar så skal vi sørge for at de kommer med neste gang!

0
0

0 kommentarer

Legg igjen en melding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*