4 Michelin-restauranter du må besøke!

Michelin-guide: Vi har valgt ut fire restauranter som alle byr på fantastiske matopplevelser i kultur- og naturskjønne omgivelser.

Har du en forkjærlighet for god mat, trivelige opplevelser og nordisk matkultur? Vi retter fokus mot fire Michelin-restauranter, beliggende i noen av Nordens mest sjarmerende byer.


Det begynner å bli en del år siden den første Michelin-stjernen kom til Norden.

I Norge ble den første Michelin-stjernen tildelt tilbake i 1984 til daværende ‘Annen Etage’. Siden den gang har flere andre nordiske restauranter figurert på den eksklusive listen – i dag finner vi hele 58 Michelin-restauranter i Norden.

Med så mange Michelin-stjerner på den nordiske mathimmelen kan man absolutt si at vi i Norden har et solid utvalg av uforglemmelige matopplevelser å velge mellom.

Når maten er inntatt og de gastronomiske inntrykkene har satt seg, har imidlertid våre fire utvalgte Michelin-reisemål en hel del mer å by på::


Henne Kirkeby Kro i Danmark: Lokale råvarer og Vestjysk idyll

henne-kirkeby-kro

Foto: hennekirkebykro.dk

Den første matopplevelsen i vår Michelin-guide finner vi i den lille landsbyen Henne i Vest-Jylland, få minutters kjøretur unna Vesterhavet.

I 2017 ble Henne Kirkeby Kro hedret med ytterligere en stjerne og er nå den stolte innehaver av to Michelin-stjerner.

Restauranten lager velsmakende klassiske retter som hyller de lokale råvarene. Et besøk på Henne Kirkeby Kro kan blant annet by på sightseeing i de jyske sanddynene og lange gåturer hvor du får kjenne på den friske vestavinden.


Vil du besøke Henne Kirkeby Kro?

Utover en ekstraordinær matopplevelse tilbyr Henne også idyllisk ro, naturskjønne opplevelser med strender samt et utvalg av koselige og romantiske hoteller.


Sabi Omakase i oljebyen Stavanger: En liten restaurant med store sushiopplevelser!

Sabi Omakase i Stavanger fikk sin første Michelin-stjerne i år, og ble dermed den andre restauranten i Stavanger som innehar en Michelin-stjerne.

sabi-omakase-restaurant-stavanger

Foto: omakase.no

Sabi Omakase skiller seg ut ved at restauranten så og si utelukkende serverer sushi. Dersom du kjenner noen som setter pris på en ekstraordinær sushiopplevelse vil dette utvilsomt være en fullkommen matopplevelse for han eller henne.

Ønsker du å sikre deg en reservasjon er det viktig at du husker å bestille bord svært god tid i forveien. Restauranten har nemlig kun plass til ti gjester om gangen. Her sitter alle gjestene rundt bardisken, få meter fra sushikokken som tilbereder maten i et åpent miljø.

Michelin-restauranter er imidlertid langt i fra det eneste Stavanger har å by på. I tillegg til et sjarmerende bysentrum er byen omgitt av flere av Norges mest populære naturattraksjoner.


Går turen til Stavanger?

Frister det med en gastronomisk opplevelse på en Michelin-restaurant omgitt av fantastiske natur kan du lese mer om Stavanger og byens overnattingsmuligheter her


PM & Vänner i Växjö: Nordiske retter i svensk Smålands-idyll

pm-och-vanner-vaxjo

Foto: pmrestauranger.se

2016 ble første år en restaurant utenfor en av landets tre største byer, Stockholm, Göteborg og Malmö, mottok en Michelin-stjerne i Sverige.

Michelin-stjernen gikk til restauranten PM & Vänner, som har eksistert siden 1992 og fremdeles eies av de opprinneligere gründerne.

Restauranten serverer en rekke elegante og originale nordiske retter som alle byr på en smaksopplevelse helt utenom det vanlige.

Restaurantens filosofi er enkel: Inspirasjonen for maten er hentet i de svenske skoger, innsjøer og enger. Som en følge av det er de aller fleste ingrediensene hentet fra de lokale omgivelsene i Småland.

Växjö er en sjarmerende by og egner seg som feriested for barn så vel som voksne. Utover den vidunderlige matopplevelsen PM & Vänner serverer deg, er det også masser av muligheter for å sjekke ut byen som regnes som Smålands viktigste by. Sjøpromenaden, historiske kirker, ærverdige bygninger – kultur og natur finnes rundt hvert eneste hjørne. Växjö er et prakteksempel på svensk idyll, slik vi kjenner det.


Mat og kultur-opplevelser i Småland?

Dersom du kunne tenke deg å ta turen til Växjö, kan du finne overnattingsmuligheter i Växjö her.


Kaskis i finske Turku: Når Skandinavia ikke er nordisk nok

kaskis-turku-restaurant-finland

Foto: kaskis.fi

I Finland ligger samtlige av de ca. 20 Michelin-restaurantene i Helsinki, bortsett fra én – Kaskis. Som den eneste restauranten med Michelin-stjerne utenfor hovedstaden i de tusen sjøers land, synes vi Kaskis fortjener litt ekstra påskjønnelse i form av en plass i vår nordiske Michelin-guide,

Kaskis ble startet i 2014, og må i så måte sies å være relativt nystartet. Beliggende i den finske byen Turku (ca. 1.5 times kjøretur fra Helsinki), kan restauranten romme opptil 36 gjester om gangen. Kaskis er spesielt anerkjent for sin seks-retters meny som garantert etterlater gjestene mette og med et kjempesmil om munnen.

Maten? Den tar utgangspunkt i finske råvarer, krydderurter og tradisjoner med kvalitetskjøtt fra både inn- og utland.

Turku var faktisk Finlands hovedstad frem til 1812, og byr på en avslappet atmosfære, masser av strender, og vakker natur hvor særlig øya Ruissalo er verdt å sjekke ut.

Av severdigheter kommer vi selvsagt ikke utenom Mummitroll-parken Muumimaailma, og det historiske slottet Turun Linna.


Nordisk mat og finske kulturopplevelser?

Turku er en gammel middelalderby, som byr på historiske severdigheter og et livlig kulturliv. Du kan lese mer om Turku her.


 

0 kommentarer

Legg igjen en melding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*