Romservice levert av en robot: Høyteknologiske innovasjoner for hoteller

Det blir ikke lenger nødvendig å stå i kø ved resepsjonen for å sjekke inn eller vente på at middagen skal bli levert til rommet. Hoteller blir stadig mer teknologiske, og innovasjoner som introduseres av bransjens eksperter, kommer til å endre kundeopplevelsen for alltid.

Innen noen få år kan du kanskje sjekke inn på et hotell eller be om en ekstra pute i resepsjonen uten menneskelig kontakt. Noen hoteller i USA prøver allerede ut ny teknologi som skal gjøre livet enklere for gjestene. Ett eksempel er Santa Clara Hotel i California, der en robot leverer romservice.

«Vi bruker den først og fremst til å levere håndklær, tannkrem eller snacks til gjestene på rommene sine», forklarer Steve Cousins, leder for Savioke, selskapet som produserer maskinene. «Hotellansatte plasserer gjenstandene som skal leveres i oppbevaringsrommet, og angir deretter nummeret til rommet der det skal leveres. Takket være et innebygget GPS-system, kan roboten ta heisen og unngå hindringer og personer den møter på veien.»

Maskinene er utstyrt med flere kameraer og har memorert et kart over hotellet, slik at resepsjonistene kan kontrollere deres bevegelser. Etter levering returnerer roboten til sin faste posisjon for å lade og vente på neste oppdrag.

For øyeblikket kan ikke disse robotene, som er rundt en meter høye og veier 45 kg, snakke. De er også programmert til å gi fra seg et farvel-pip når oppgaven er fullført.
apps

Hotellene som så langt har vært i kontakt med Savioke, sier at de ikke har noen intensjoner om å erstatte mennesker med roboter. De ser på disse nye hjelperne som en rask og nyttig innovasjon for å gi bedre service til gjestene. «Alle hoteller som har kjøpt en robot, har gitt den et spesielt navn. Etter den første forbauselsen av å se dem gli rundt i resepsjonen og langs korridorene, venner folk seg vanligvis til at de er der», sier Cousins.

Kode i stedet for nøkkel?

Nå utfører robotene kun tekniske oppgaver, mens vi venter på at de også etter hvert skal ønske gjestene velkommen ved døren. Men før dette skjer, blir kanskje hele konseptet med innsjekking i resepsjonen noe som tilhører fortiden. Mange hoteller eksperimenterer med mye mer enn en digital nøkkel. Du kan etter hvert få tilgang til rommet du har bestilt ved hjelp av smarttelefonen.

24 timer før ankomstdato, etter å ha sjekket inn online, vil gjester motta en kode på telefonen sin. Når de kommer til døren til rommet, kan de ganske enkelt holde telefonen i nærheten av dørhåndtaket for å åpne døren ved hjelp av Bluetooth-teknologi.

Det sparer tid hvis du har hastverk, og bare ønsker å gå rett opp til rommet og slappe av etter en slitsom dag på jobb. Og mens faren for å miste nøkkelen alltid var høy med de gamle metodene, vil det nøkkelløse systemet kun kreve at du passer på telefonen, noe de fleste allerede er vant til. Og hvis telefonen går tom for strøm, kan du alltids be hotellroboten om å komme med en lader.

0 kommentarer

Legg igjen en melding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*