Danmark

Unike matsteder i byen min – nr. 1

De to mest unike spisestedene i København ifølge meg? Det var hva jeg ble bedt om å tenke over, og du kan jo se for deg hvordan københavnhjernen min gikk i høygir med det samme! Anledningen er at jeg har blitt valgt til ambassadør for Expedia, med fokus på de mest unike spisestedene i forskjellige land verden over. Jeg er blitt valgt som den eneste ambassadøren for Danmark, så selvfølgelig vil jeg vise dere de rette stedene.

Da fyrer vi løs! Det kan hende jeg er subjektiv, men jeg synes at mitt eget nabolag rundt Nordre Frihavnsgade i østlige København er noe helt unikt, noe jeg ønsker å fremheve i denne artikkelen. Det er det helt typisk lokale! Kombinasjonen av shawarma og burger rett ved siden av den organiske slakteren, butikken med franske oster, frukt- og grønnsakshandleren Kervan, vinbutikken ved navn Trøffelsvin og fiskehandleren Odin som byr på lange køer og en vennlig stemning hver lørdag morgen når alle er ute for å kjøpe sild og torsk til lørdagsmiddagen – vel, jeg synes det hele er herlig!

I tillegg finnes det flere kaféer i området som gjør hverdagen min som «hjemmearbeidende» med sans for noe godt mye bedre, mer koselig og effektiv. Jeg kan for eksempel nevne Kagestuen 43, hvor jeg liker å gå på morgenen for å drikke herlig kaffe og spise sjokolade mens jeg er omringet av «feriestemning». Her vil du alltid finne folk som leser avisen, venner som har brunsj eller uformelle møter sammen – og av en eller annen merkelig grunn jobber jeg best i denne typen omgivelser. Stabil nettilgang, strømuttak og et par høye bord gjør det virkelig ikke noe mindre komfortabelt. Det er simpelthen det beste kontoret hjemmefra!

På dager hvor jeg drar hjemmefra litt sent, går jeg ofte til et sted der jeg kan få en stor salatbolle med grønnsaker og energi. Det fantastiske med dette er at dette utrolig herlige og sunne stedet nettopp åpnet i området, på Melchiors Plads. Souls heter det. I lang tid har jeg lett etter disse deilige salatbollene i København, og nå tror jeg søren meg vi har fått dem på dette nye stedet. Det er så kult! Jeg er også helt opphengt i søtpoteter og dermed både salatbollene og smørbrødene deres med denne rotfrukten – nam! Dette er helt klart et sted jeg kommer til å bruke mye tid fremover – stedet har nemlig også nok av plass både til meg og den bærbare PC-en min, så nå har Østerbro alt man kunne ønske seg. Denne bortgjemte perlen er noe du må få med deg!

I den neste artikkelen min vil jeg dele det andre mest unike spisestedet i byen min, så følg med!

e

Unike matsteder i byen min – nr. 2

Torvehallerne gjør meg glad. Glad for all maten som finnes!

Som ambassadør for København for Expedia synes jeg at jeg ikke kan holde Torvehallerne hemmelig. Som tidligere nevnt er området ved Nordre Frihavnsgade i Østerbro lett å overse, men Torvehallerne er det helt motsatte og jeg må si at mitt valg nr. 2 er litt mer åpenbart. Jeg tviler på at det er noen københavnboere som ikke vet om dette stedet.

Jeg husker godt da Torvehallerne kom til byen i 2011. I starten var lokalbefolkningen skuffet over konseptet, prisnivået og så videre. Mange hadde kanskje sett for seg noe litt billigere, men i løpet av årene har Torvehallerne vist at de er av en helt egen art. Livet i og rundt hallene har utviklet seg til å bli variert og frodig, og jeg må innrømme at jeg i dag ikke engang kunne forestilt meg et (gastronomisk) liv i København uten alle bodene og det utsøkte utvalget her.

Jeg bruker mye tid her, og det får meg til å slappe av. Blant fisken som lukter som fisk skal (fiskekakene fra Boutique Fisk skuffer aldri), kaker bakt med omhu på Café Rosa (det er ingen som baker bestemors boller og kaker med kardemomme som disse), frukt og grønnsaker som skinner akkurat passelig, tapas servert på bardisken, løs te som veies opp hos Tante T, krydder importert fra de beste organiske gårdene i India og tilberedt hos Asa, juice som krystes og blandes på Vita Boost, fersk basilikum fra urtebutikken, tradisjonelle danske smørbrød hos Hallernes Smørrebrød, gourmetost fra Arla Unika eller en mer alternativ lunsj fra Paleo, tapas fra Hija de Sanchez eller gatematvognen Yuca Taco. Disse er alle små boder med sitt eget fokus og nisjevarer.

På toppen av alt dette kommer de friske blomstene. De er virkelig noe helt spesielt. «Bloggerblomster» var uttrykket medarbeiderne på Stalks & Roots brukte da jeg var der med et kamerateam. Og uttrykket gir mening på mystisk vis. De har så mange fotogene blomster at du vil knapt tro det.

Det beste av alt er at når været bare er sånn tålelig, så kan du besøke alle favorittstedene dine, ta med deg alt mulig av godsaker og lage et heidundrende gilde med vennene dine på en av de mange benkene på plassen utenfor. Det er hygge på sitt aller beste!

Når jeg går inn der er det kun vi to til stede. Jeg og Torvehallerne. Og så begynner det gastronomiske hjertet mitt å banke!

n

 

Post By – Copenhagen By Me @Copenhagenbyme

2
0

0 kommentarer

Legg igjen en melding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*