10 på topp: Reisemål for gode reisebilder

Er det én ting som er unikt for det siste tiåret med kommunikasjon, så er det måten vi kommuniserer med bilder. Visuell kommunikasjon har blitt vel så viktig for markedsføring og informasjonsarbeid som for personlige samtaler på Facebook eller (nesten) nonverbale via Snapchat eller Instagram. Ikke minst har interessen for fotografering grepet en stor del av befolkningen – både bestemødre og nysgjerrige konfirmanter har i de siste årene valfartet for å skaffe seg et speilreflekskamera.

Selv om fotografering og bildebruk er langt mer utbredt enn tidligere, er det fremdeles ved de spesielle anledningene at fotografiet blir spesielt viktig. Som ved reiser. Og hvor reiser man for gode reisebilder? Eller spektakulære reisebilder? Verden byr på utallige muligheter, og én 10 på topp-liste kan være like god som en annen. Vi gir deg én variant. Til inspirasjon og planlegging eller bare dagdrømming. Og med mindre du er profesjonell, er du helt sikkert opptatt av litt annet enn bare det du kan fotografere også.

10 reisemål for gode reisebilder

10. Cinque Terre

Foto: Linh Nguyen, via Unsplash

Cinque Terre nevnes ofte på lister over steder man kan reise for å ta gode reisebilder. Ikke minst nevnes de fem landsbyene ofte som steder man bør reise for å oppdage Italia. I tillegg til Vernazza er Corniglia, Monterosso al Mare, Manarola og Riomaggiore blant de fem fristelsene. Cinque Terre er ypperlig for fotturer. Kysten ser vanvittig ut fra klippene, og naturen er urørt. Sånt blir det gode bilder av! Gode reisebilder kan selvfølgelig også være turistbilder. Det er ikke altfor langt til Pisa. Len deg på tårnet, dytt det eller holde det mellom fingrene. Fotoillusjonen.

9. Salisbury
Når det kommer til reisebilder, er Salisbury kanskje ikke det første stedet man tenker på. Et av de mest kjente reisebildene fra Europa blir likevel tatt her – hver eneste dag. Eller i hvert fall like i nærheten. Salisbury ligger nemlig ikke langt fra Stonehenge. Konstruksjonen har vært avbildet så mange ganger at fotografiet av Stonehenge nesten oppleves mer ekte enn den du får se i virkeligheten. Har man først tatt turen, kan man også besøke katedralen i Salisbury og ta bilder av Storbritannias høyeste spir. For de som er mer interesserte i tilfeldige motiver, er Salisbury full av engelsk småbysidyll.

8. Petra
Oldtidsbyen Petra er kjent for den rødlige fargen som dominierer fjellet og strukturene som er hugget ut i fjellet. Fjellet er riktignok veldig fargerikt, men da det er det røde som domineres, kalles ofte Petra den roserøde byen. Å fotografere her er å ta stegene tilbake og inn i historien. Al Khazneh er den mest kjente fasaden, og bak fasadene finner du skattekammer, gravkamre og huler. Blir du lei av fotoapparatet, kan du jo legge ut på Indiana Jones-eventyr?

 

7. Havanna

Foto: David Braud, via Unsplash


Cuba og Havanna er en annen måte man kan reise tilbake i tiden på. Og ta bilder av den. Cuba er preget av både den politiske og økonomiske situasjonen, og dette er en av de største grunnene til at det oppleves som å reise tilbake i tid.  Det kanskje mest kjente symbolet og reisebildet fra Cuba er av en av de gamle, amerikanske bilene. Det er imidlertid hundre andre måter å oppleve og fotografere historie på. Ta en titt på UNESCO-vernede områder i Trinidad og Havanna eller slå av en prat med en som har levd lengre enn deg.

6. Machu Picchu
Machu Picchu dukker alltid opp på lister over ting man bør oppleve – gode og spektakulære reisebilder, ha sett de sju nye underverkene, gå i inkaenes fotspor eller en ordentlig opplevelses ferie. Peru var Inkarikets kjerneområde, og Machu Picchu kalles Inkaenes tapte by. Ruinene er svært godt bevarte, selv om økt turisme kan være grunn til bekymring. Og det er ikke bare ruiner å ta bilder av. Dyre- og plantelivet er rikt. På et klassisk reisebilde herfra er gjerne både Machu Picchu og en lama stjerner.

5. Plitvice-sjøene
En av Kroatias nasjonalparker er den enestående nasjonalparken Plitvice. Den er også en god grunn til å bevege seg bort fra kysten. Her blandes fosser, innsjøer og huler i et landskap hvor grønt og blått dominerer. Det er unikt! Også gjennom kameralinsen. Plitvice-sjøene er et karstområde, hvor avleiring skaper nye ganger og forbindelser mellom sjøene. De geologiske prosessene har gradvis gravd ut og formet området og pågår fremdeles. For besøkende er Plitvice-sjøene er bundet sammen av trebroer og stier. Ta med deg et kamera på oppdagelsesferd!


4. Svalbard

Foto: Patrick Schneider, via Unsplash


Hvis man tenker på Svalbard som fotodestinasjon, er det kanskje Svalbard på vinterstid man aller først ser for seg. Og med god grunn. Vinterlandskapet er vakkert. Men tundraen på Svalbard er også oppsiktsvekkende. 65% av Svalbards areal er naturvernområder. Bli med på en guidet tur og les deg opp på økosystemer og arter før du reiser. Fotturer blant spennende fjellformasjoner, lyngvegetasjon og dyreliv i Arktis er definitivt noe både du og fotografiapparatet ditt vil huske lenge.

3. Tromsø
Jakten på nordlyset eller Aurora Borealis foregår ikke bare i nord eller i Norge, men for søringer, og for alle andre som besøker landet vårt, er Nord-Norge et av de mest spektakulære reisemålene. Både landskapet og nordlyset er gode motiver for  bilder utenom det vanlige. Når fargene danser over himmelen, blir du vitne til et levende maleri. Det aller beste er at det går an å få det på film! (Les: minnebrikke.) På Polaria, Norsk Polarinstitutts publikumsdel, kan du se filmen «Northern Lights in Arctic Norway» og delta på en arktisk vandring.

2. Saimen
Et annet reisemål for fotografiapparatet er «De tusen sjøers land». Blant nordmenn er kanskje ikke Finland like hyppig besøkt som resten av Norden. Egentlig er det litt rart, ettersom et vidstrakt landskap med skog og innsjøer absolutt klinger som en norsk favoritt. Saimen, finske Saimaa, er europas fjerde største innsjø. Når det nærmer seg midtsommer, er dette et perfekt sted for å fange det spesielle, nordiske lyset. Saimaaregionen har dessuten sel, og selv om det kan være vanskelig å få et glimt av en luring, er det verdt et forsøk. Ved byen Mikkeli kommer du opp i høyden og kan ta utsiktsbilder fra Neitvuori.

1. Galápagosøyene

Foto: Simon Matzinger, via Unsplash

For det er lov til å drømme, og veldig mange har nettopp Galapagos en av drømmedestinasjonene – enten de reiser med formålet om å ta gode bilder eller for å oppdage dyrelivet. Eller helst begge deler. Mystikken og tiltrekningen ved Galápagosøyene har blitt formidlet til oss gjennom Darwin i skoletimen og av David Attenborough. Husk research, tålmodighet og reglene for å ferdes på øyene. Og det finnes ingen garanti for at man snubler over en kjempeøgle, så akkurat det blir kanskje med forestillingen.

0
2

2 kommentarer

 1. Andi 05/08/2014 回复

  Please place a reference if you use my picture!

  • Expedia Norway 07/08/2014 回复

   Hi Andi,

   Due to the large amount of pictures in this article, we put all the picture links together at the bottom of the list (Bildekilder). In addition to this we’ve now added your reference and link to the paragraph where your picture is used. Hope this is OK! Awesome shot, by the way 🙂

Legg igjen en melding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*